Fles van Bio Lemon echt 100 procent plantaardig

Bio Lemon is een Italiaans succes. Het is een biologische citroensap in een biologisch afbreekbare en composteerbare verpakking. "In tegenstelling tot andere verpakkingen zoals de nieuwe fles van Coca-Cola , is deze verpakking 100 procent plantaardig", stelt Julien Bernard, area manager van Polenghi, fabrikant van het product.

Het flesje bestaat geheel uit polymelkzuur (Pla) afkomstig van maïs. Het flesje is nu stabiel, maar tijdens de ontwikkeling was het een uitdaging om een zachte en toch stevige verpakking te krijgen. "De eerste flesjes waren zo solide als glas, terwijl we streefden naar een zachtere fles", zegt Bernard.

De productontwikkeling duurde twee jaar en de belangstelling voor de gepatenteerde Pla-fles is groot. "Wist je dat ook het etiket van de fles van Pla is gemaakt en dat we inkt gebruiken op basis van planten?", zegt Bernard.

Bron: VMT

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.