Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duizenden golfballen belemmeren werk van de boer

Golfbaan naast bio-boerderij gedwongen te sluiten

In Palmerston North in Nieuw-Zeeland is onlangs een openbare golfbaan gesloten. Dit om de biologische werkwijze van een naburige boerderij te beschermen.

De eigenaren van de Organic Farm Company en BioFarm Products, James en Catherine Tait-Jamieson, hadden in 2002 al juridische stappen genomen tegen Brookfields Park Golf Club. James zegt dat hij sinds het indienen van de gerechtelijke procedure 20.000 golfballen van het dertig hectare grote terrein van zijn bio-boerderij gehaald heeft.

"Alles wat op een biologische boerderij terecht komt, moet goedgekeurd worden. En golfballen vallen daar zeker niet onder. Het gevolg is dat we geen hooi of kuilvoer konden produceren in de buurt van de golfbaan." Hij zegt opgelucht te zijn dat de boerderij in de toekomst beschermd zal zijn tegen de golfballen.

De golfballen zijn overigens niet het hele probleem. De boer treft ook regelmatig afval aan dat golfers achter laten. Ook kwamen golfers regelmatig urineren op zijn terrein.

De golfbaan moet 30 november sluiten. Zo heeft het 'Palmerston North District Court' bepaald.

Publicatiedatum: