Corporate Social Responsibility Conference: 26-28 oktober in Amsterdam

Van 26 tot 28 oktober vindt in Amsterdam de eerste internationale Corporate Social Responsibility Conference plaats. Op dit congres worden dilemma's rond communiceren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behandeld en draait het om kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk, oftewel; Science meets Practice. Thema's die aan bod komen zijn onder andere: greenwashing, CSR en reputatie, CSR en de inzet van sociale media en interne communicatie over CSR.

De conferentie wordt georganiseerd door de VU en de UvA, in samenwerking met Logeion vereniging voor Communicatie, MVO-Nederland en de Deutsche Public Relations Gesellschaft.

Presentaties, casus en meer

Op het congres worden meer dan 70 presentaties van topwetenschappers en praktijkmensen uit 30 verschillende landen gehouden en komen verschillende disciplines als communicatie, marketing en management met inzichten over het fenomeen CSR voorbij. Ook worden naast recente onderzoeksresultaten cases gepresenteerd van energiemaatschappijen, banken, overheidsorganisaties en het midden en –klein bedrijf. En worden nieuwe inzichten in crisis en risicocommunicatie en management gepresenteerd.

De praktijk wordt vertegenwoordigd door bedrijven en organisaties die laten zien hoe zij invulling geven aan CSR en reageren op de wetenschappelijke inzichten.

Enkele gastsprekers zijn:

  • Mette Morsing, hoogleraar aan het CSR Center aan de Copenhagen Business School, bekend van haar baanbrekende werk hoe stakeholders in te zetten bij het opstellen van een gedegen MVO.
  • Professor Andy Crane uit het Canadese Toronto bekend van zijn werk over ethiek in organisaties en de veranderende rollen van organisaties, overheid en de maatschappij.
  • Joep Cornelissen, hoogleraar aan de VU op het vlak van Corporate Communicatie en auteur van het internationaal erkende boek Corporate Communications.

Meer informatie: www.csr-communication-conference.org

Bron: Werken20

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.