Verantwoord snacken met Kaas Knabbels, Paprika Knabbels en Wortel Chips

Organix introduceert hartige snacks voor kleine kinderen

Veel ouders zijn voortdurend op zoek naar gezonde voeding voor hun kind, waarbij verantwoorde en smaakvolle tussendoortjes een belangrijk onderdeel zijn. Een tussendoortje bevat al snel te veel suiker, zout en/of (verkeerd) vet. Organix, het nieuwe kindervoedingmerk in Nederland, introduceert de allereerste echte verantwoorde tussendoortjes voor kleine kinderen; 'Organix Goodies'. Goodies zijn gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten zonder dat de smaak minder wordt en hebben een vrolijke, kleurrijke verpakking. Met de hartige snacks Organix Goodies 'Kaas Knabbels' en 'Wortel Chips', kunnen kids snacken en er toch een verantwoord voedingspatroon op nahouden. Dit najaar wordt bovendien een nieuwe hartige snack aan het assortiment toegevoegd; 'Paprika Knabbels'.Vaak zit in hartige tussendoortjes voor kinderen een grote hoeveelheid zout. Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat bij 40 procent van de kinderen van twee tot vier jaar de zoutinname te hoog is. Bij kinderen van vier tot zeven jaar is dit 30 procent. Te veel zout is slecht voor de gezondheid. Ook kunnen de nieren van peuters te veel zout niet goed verwerken. Omdat de smaakontwikkeling van een kind al in een vroeg stadium begint, is het belangrijk kleine kinderen niet te laten wennen aan een zoute smaak. Waar chips normaal gesproken een grote hoeveelheid zout bevatten, zit er in de hartige snacks van Organix geen toegevoegd zout. Zo kunnen ouders met een gerust hart een bakje chips serveren tijdens een gezellige middag met het gezin.

Recht op gezonde voeding

Organix vindt dat alle kinderen recht hebben op de beste start qua voeding. Het verrassende assortiment onderscheidt zich door het feit dat alle Goodies veilig, puur en voedzaam zijn. Organix maakt dit waar door te werken met biologische ingrediënten, niet bewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Organix Goodies zijn 100% puur; de ingrediënten zijn herkenbaar vanuit je eigen keukenkastje en er wordt geen gebruik gemaakt van onnodige toevoegingen – wat er ook voor zorgt dat de verpakking helder en begrijpelijk is. Daarnaast zijn de Goodies door de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zeer voedzaam. Organix geeft voor haar producten een 'No Junk Promise' af en dat doet geen enkel ander kindervoedingmerk in de markt.

Lizzie's passie: 'betere voeding voor kinderen'

Organix ontstond in 1992 in Groot Brittannië vanuit de passie van één vrouw, de Engelse Lizzie Vann. Haar missie: 'betere voeding voor kinderen'. Wat begon met één persoon, groeide uit tot een groep enthousiaste en betrokken medewerkers. Zij ontwikkelden gezamenlijk de Organix Goodies lijn, die bestaat uit baby- en peutertussendoortjes voor kinderen vanaf 8 en 12 maanden. In Engeland is Organix inmiddels de grootste aanbieder van tussendoortjes in het baby- en kindervoedingschap.

Verkrijgbaarheid

Organix Goodies Kaas Knabbels en Wortel Chips zijn verkrijgbaar in de supermarkt. De consumentenadviesprijs van Goodies Kaas Knabbels en Wortel Chips, één portie van 15 gram, bedraagt 0,59 euro. De consumentenadviesprijs van een Goodies Kaas Knabbels en Wortel Chips uitdeelzak, vier porties van 15 gram, bedraagt 2,19 euro.

Organix Goodies Paprika Knabbels zijn vanaf september 2011 verkrijgbaar in de supermarkt en worden in lijn met de bovengenoemde producten geprijsd.

Over Organix

Het merk ontstond in 1992 in Groot Brittannië en is daar uitgegroeid tot de grootste aanbieder van tussendoortjes voor kleine kinderen. Organix lanceert begin 2011 de productlijn Goodies in Nederland. Organix Goodies zijn pure, biologische en lekkere tussendoortjes voor baby's en kleine kinderen. Organix wil kinderen de beste start qua voeding geven die er is en streeft naar een wereld waarin goede en gezonde voeding écht een keuze is.

Contactgegevens


Voor bedrijven: mail voor meer informatie en een proefpakket naar Karin de Kanter.

Consumenten kunnen met vragen terecht bij het voedselkundig team, onder telefoonnummer 0800-5555550 of via het contactformulier op www.organix.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven