College enthousiast over plan voor eigentijdse bio-tuinderij in Almere

Het plan van Stichting Stad & Natuur voor een Warmoezerij in het Meridiaanpark in Almere is enthousiast ontvangen door het college van burgemeester en wethouders.

De Warmoezerij staat ingepland in het noordelijk deel van het Meridiaanpark en is een combinatie van stadslandbouw, horeca, kinderopvang, detailhandel en zorg. De Stichting kan nu verder gaan met de voorbereiding van de realisatie.

De Warmoezerij wordt een eigentijdse biologische tuinderij in combinatie met voorzieningen voor zorg, kinderopvang en horeca midden in de stedelijke omgeving van Almere Buiten. De tuinderij bestaat uit drie hectare tuinbouw, zes hectare boomgaard in het park en weidegrond en een beperkte hoeveelheid (klein)vee. De kern van de Warmoezerij bestaat uit het bewerken van het land en de oogst en verkoop van fruit, groenten en pootgoed. Het centraal gelegen erf is het hart van de duurzame bedrijvigheid. Er is volop participatie door omwonenden en andere doelgroepen.

In de presentatie van het businessplan is de ontwikkeling van dit project nader toegelicht. De financiële doorrekening laat zien dat dit project haalbaar is zonder gemeentelijke subsidie en ongeveer veertien arbeidsplaatsen oplevert. Stad & Natuur heeft ook een aantal investeerders gevonden die grote interesse in deze ontwikkeling hebben. Een aantal ondernemers heeft meegedacht over deze haalbaarheidstudie en S&N heeft samen met de Heidemij en Arcadis het plan vormgegeven.

Nu het project haalbaar is gebleken, gaat Stad&Natuur aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. Samen met investeerders en ondernemers zal het plan verder worden uitgewerkt in een bouwplan. Verwacht wordt dat in de loop van 2012 activiteiten van de Warmoezerij zichtbaar zullen worden.

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven