Dagelijks minimaal 40% biologisch bij Vivium Zorggroep Naarderheem

"Het gebruik van biologisch ambachtelijk is nauwelijks duurder"

Marco Wisse, directeur van Vivium Zorggroep Naarderheem, beweert dat een industrieel proces voor het bereiden van voedsel niet goedkoper is dan de traditionele keuken en zeker niet van dezelfde kwaliteit is.

Dit vertelde Wisse tijdens het minisymposium 'regionaal & duurzaam op het institutionele menu – voer voor gesprek' op de Food Professional Day in Ede, die op 10 oktober plaatsvond. Dagelijks wordt er minimaal 40 procent biologisch uit de eigen regio gekookt in de zorginstelling.

Nieuw concept

In overleg met verschillende koks kwam het volgende idee tot stand: een restaurant maken met een open, ambachtelijke keuken waar met zo veel mogelijk biologische en/of streekproducten gewerkt wordt. De gasten krijgen door dit concept vier keuzemogelijkheden (de vier W's): waar willen we eten, wat willen we eten, wanneer willen we eten en met wie willen we eten.

Kostenbesparing

"Het gebruik van biologisch ambachtelijk is nauwelijks duurder", aldus de directeur van Vivium Zorggroep Naarderheem. Een biologisch ambachtelijke maaltijd is volgens hem 12 cent duurder dan een institutionele maaltijd. Dit komt onder andere door minder verlies van producten. "Tegenwoordig gebruiken wij 25 procent minder medicijnen dan voorheen en besparen we op dieetproducten. Vroeger werd er heel veel aandacht besteed aan huidverzorging, dat is er ook bijna niet meer door het gebruik van biologisch ambachtelijke producten. Daarnaast besparen we op zorgpersoneel." Het nieuwe concept levert ook extra opbrengsten op door mensen uit de buurt die komen eten. De grootste besparing komt volgens de directeur door de afschaffing van de menucyclus.

Bron: Food Hospitality

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven