In de Gironde (Frankrijk) vol overgave met bio aan de slag gaan vereist een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen. Echt gebruikelijk is het namelijk (nog) niet. Maar Christophe Piat draagt zijn visie met veel enthousiasme uit. Piat is sinds 1994 eigenaar van Château Couronneau in Ligueux. Hij hanteert een spatzuivere, biodynamische werkwijze.
Alle gaarden, zonder uitzondering in de directe nabijheid, werden kort na de overname volledig opnieuw aangeplant. Op dat moment werd zijn methodiek voor de eerste keer bewezen, aangezien de bodem al na anderhalf jaar druiven voortbracht. Uitzonderlijk, zonder enige vorm van bemesting. Piat zweert bij een strak regime van ploegen, en bevochtiging met energierijk water. De wijnmaker legt uit: "Het draait om natuurlijke harmonie, om stokken zonder stress. Je moet je druiven behandelen als mensen, dan komt het helemaal goed."
Bron: Knoopjeslos Nieuws
Abonneren
Vacatures
"Je moet je druiven behandelen als mensen"
Christophe Piat gaat voor stokken zonder stress in zijn BD-wijngaard
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-19 Domein Hof te Dieren in 'Langs de IJssel' met Huub Stapel
- 2023-09-15 Best of Both Worlds: Deense klassieker met Nederlandse twist
- 2023-09-14 Yogi Tea vanaf oktober ook in het supermarktschap
- 2023-09-08 Meer statiegeldapparaten nodig, inzameling 'ronduit teleurstellend'
- 2023-09-07 "Overwegen serieus om deze smaak aan ons assortiment toe te voegen"
- 2023-09-05 Standard Investment neemt Spaanse producent Drink6 over
- 2023-09-01 Nieuwe eisen voor wijnetiketten
- 2023-08-29 Neleman sluit winkels in Amsterdam en Utrecht
- 2023-07-21 "Dit merk laat zien welke impact het verbreken van neokoloniale ketenen kan hebben"
- 2023-07-20 Deense biologische 'sparkling tea' maakt entree in Nederland en België
- 2023-07-17 "De Amerikaanse markt wordt steeds belangrijker voor ons"
- 2023-07-14 Grote belangstelling voor failliete stadsbrouwerij De Leckere
- 2023-07-14 Nieuwe Bio Goud wordt op traditionele wijze gebrouwen
- 2023-07-12 "Nederlanders drinken vaker alcoholvrij, biologisch en uit Europa"
- 2023-07-06 Nieuwe bio-koffiesmaak: De Doorzetter
- 2023-07-04 Tijdwinst dankzij premixed bio-cocktails
- 2023-07-03 Odin diksappen terug van weggeweest
- 2023-07-03 Wat is het geluid van Neleman?
- 2023-06-29 Colruyt Group start met Belgische biologische wijnbouw
- 2023-06-27 Nieuwe biologische ready to drink sparkling frisdrank