In de Gironde (Frankrijk) vol overgave met bio aan de slag gaan vereist een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen. Echt gebruikelijk is het namelijk (nog) niet. Maar Christophe Piat draagt zijn visie met veel enthousiasme uit. Piat is sinds 1994 eigenaar van Château Couronneau in Ligueux. Hij hanteert een spatzuivere, biodynamische werkwijze.
Alle gaarden, zonder uitzondering in de directe nabijheid, werden kort na de overname volledig opnieuw aangeplant. Op dat moment werd zijn methodiek voor de eerste keer bewezen, aangezien de bodem al na anderhalf jaar druiven voortbracht. Uitzonderlijk, zonder enige vorm van bemesting. Piat zweert bij een strak regime van ploegen, en bevochtiging met energierijk water. De wijnmaker legt uit: "Het draait om natuurlijke harmonie, om stokken zonder stress. Je moet je druiven behandelen als mensen, dan komt het helemaal goed."
Bron: Knoopjeslos Nieuws
"Je moet je druiven behandelen als mensen"
Christophe Piat gaat voor stokken zonder stress in zijn BD-wijngaard
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Pieter Pot stopt biologische wijn in herbruikbare fles
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'