VS: Moeder vindt stukken schimmel in biologische babyvoeding

Een moeder in het Amerikaanse plaatsje St. Louis kocht een pakje biologische babyvoeding, omdat ze zich zorgen maakte over wat ze haar zeven maanden oude zoon te eten gaf. Ze kon echter niet geloven wat ze zag toen ze in het pakje keek.

Op een avond perste ze het pakje Ella's Kitchen babyvoeding uit. "Toen zag ik er iets kleverigs uit komen. Het zag er verschrikkelijk uit. Het was groot genoeg voor de baby om er in te stikken. En het leek op kip", vertelt Peggy Ward.Ze stuurde het product terug naar de producent. Uit tests bleek dat het om een schimmel gaat. "Ze zeggen dat er een minuscuul klein gaatje in het pakje zit, waardoor de schimmel kon groeien."

Een woordvoerder van Ella's Kitchen zegt dat ze de kwaliteit van hun producten uitvoerig testen, zij zijn er van overtuigd dat het gat er in is gekomen nadat het product het bedrijf had verlaten. "We verpakken de producten al bijna zes jaar op deze manier en hebben 100.000.000 producten over de hele wereld verkocht", zegt Emma Sykes van de klantenservice.Op het pakje staat wel een kleine waarschuwing dat ouders de zakjes op eventuele gaten moet inspecteren. Een waarschuwing die Peggy nu heel serieus neemt. "Dit is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik kan het ouders dus zeker aanraden om de producten eerst goed te bekijken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.