Geraffineerde recepten en verrassende smaaksensatie: dat bieden de biologische topkoks Alfred Fahr en Tino Schmidt op de Anuga 2011 bij de informatiestand van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). Vijf keer per dag wordt hier voor het Bundesprogramm Ökologischer Landbou und andere Formen nachhaltiger Landwirtschaft (BÖLN) gekookt. "We laten, in het tiende jaar van de Duitse Bio-Siegel, zien hoe met verse biologische producten eigentijds gekookt kan worden", aldus Alfred Fahr en Tino Schmidt.
"Bio is in. Duurzaam, eerlijk en diervriendelijk, dat zijn begrippen die wij in de keuken tot leven willen laten komen. Steeds meer mensen willen niet alleen gezond, maar ook duurzaam eten. We laten zien hoe dat met biologische producten geraffineerd, met plezier en eigentijds, in de praktijk eenvoudig en met veel natuurlijke smaken uit te voeren is", verklaren de topkoks. Er wordt gekookt met seizoensgebonden, lokale biologische en ook vegetarische producten.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Frank de Koning levert bijdrage aan internationaal seminar over telen in tijden van klimaatverandering
- 2022-05-25 Symposium ‘Wegwijs in de biologische regels’
- 2022-05-25 Laatste kans om aan te melden voor de BioVelddag
- 2022-05-23 Aprean Food & Beverage Business Event op woensdag 8 juni 2022
- 2022-05-23 Sprekers Organic Produce Summit 2022 bekendgemaakt
- 2022-05-20 Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- 2022-05-20 Marjolein Keuning midden in de natuur met Songs in Silence: Trek
- 2022-05-20 Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- 2022-05-19 Komende BioBorrel: dinsdag 21 juni in Utrecht
- 2022-05-19 Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
- 2022-05-17 21 juni: Feestelijke biovelddag van Inagro
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Gelderse boeren openen dit weekend de deuren voor publiek
- 2022-05-16 Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal
- 2022-05-16 Hoe kunnen biologische boeren effectief gebruikmaken van het GLB?
- 2022-05-13 Documentaire ‘Boer Brussel Beweging’ te zien op 14 en 15 mei
- 2022-05-13 2 juni: meeloopdag voor jongeren op Warmonderhof
- 2022-05-13 Agroforestry op de BioVelddag 2022
- 2022-05-13 Logistieke toer door Venlo en afscheid van voorzitter Ron de Greeff
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data