Hergebruik verpakkingsmaterialen overtreft doelstellingen

Het hergebruik van verpakkingsmaterialen is in 2010 succesvol geweest. Grootste uitschieter was het hergebruik van kunststofverpakkingen. In 2010 is 48 procent van de op de markt gebrachte kunststofverpakkingen ingezameld en hergebruikt. In 2009 was dat percentage 38 procent. Deze stijging komt doordat consumenten en bedrijven steeds vaker kunststofverpakkingen gescheiden aanbieden en door de inspanningen van gemeenten en recyclingindustrie. Ook voor de andere verpakkingsmaterialen zoals glas, papier en karton, metaal en hout zijn de doelstellingen gehaald. Deze cijfers heeft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu (I&M) bekendgemaakt tijdens de afvalconferentie op de Milieuvakbeurs 2011, zegt Nedvang.

De cijfers en resultaten staan in het rapport 'Monitoring verpakkingen, resultaten 2010' dat door uitvoeringsorganisatie Nedvang is opgesteld. Jan Storm, directeur Nedvang: "Naast de stijging van de hergebruikcijfers zijn ook op het gebied van preventie enorme stappen gezet door het verpakkende bedrijfsleven: er worden steeds lichtere, slimmere en duurzame verpakkingen geïntroduceerd. Deze innovatieve aanpak juichen wij van harte toe omdat dit één van de methoden is om tot een duurzame verpakkingsaanpak te komen."

Bron: Verpakkingsmanagement

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.