Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek 'Jongeren over vlees versus vega' dat in opdracht van het Voedingscentrum is verricht onder ruim 500 jongeren van 12 tot 18 jaar. Het onderzoek peilde de houding van jongeren ten opzichte van vleesconsumptie en duurzaamheidsaspecten van eten.
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 73 procent van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eten komt van dieren die goed behandeld zijn. Nog eens 23 procent is het met die stelling een beetje eens. Verder vindt 43 procent van de jongeren dat het belangrijk is dat bij de productie van eten rekening is gehouden met het milieu, en 46 procent is het daarmee 'een beetje eens'.
Honger naar informatie
Ruim de helft van de ondervraagden (54 procent) wil graag tips krijgen hoe ze door kleine veranderingen in hun dagelijkse eetgewoonten het milieu en dierenwelzijn kunnen verbeteren. De jongeren geven ook aan welke informatie en tips ze zouden willen hebben: 'Hoe worden dieren geslacht, met of zonder pijn?', 'Merkt een kip wel of hij binnen of buiten rondloopt?', 'Hoe krijg je toch eiwitten binnen als je geen vlees eet?' en 'Wat heeft het voor nut als ik minder vlees zou gaan eten?'.Bron: Voedingscentrum