Drie kwart wil vlees van dieren die goed behandeld zijn

Jongere wil duurzaam eten in de schoolkantine

Driekwart van de jongeren vindt het oké als het broodje ham in de kantine wordt vervangen door een meer duurzame variant. Acht van de tien jongeren zegt invloed te hebben op wat ze thuis eten. Liefst zouden ze zien dat ook hun ouders beter letten op dierenwelzijn en milieu bij het boodschappen doen.

Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek 'Jongeren over vlees versus vega' dat in opdracht van het Voedingscentrum is verricht onder ruim 500 jongeren van 12 tot 18 jaar. Het onderzoek peilde de houding van jongeren ten opzichte van vleesconsumptie en duurzaamheidsaspecten van eten.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 73 procent van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eten komt van dieren die goed behandeld zijn. Nog eens 23 procent is het met die stelling een beetje eens. Verder vindt 43 procent van de jongeren dat het belangrijk is dat bij de productie van eten rekening is gehouden met het milieu, en 46 procent is het daarmee 'een beetje eens'.

Honger naar informatie

Ruim de helft van de ondervraagden (54 procent) wil graag tips krijgen hoe ze door kleine veranderingen in hun dagelijkse eetgewoonten het milieu en dierenwelzijn kunnen verbeteren. De jongeren geven ook aan welke informatie en tips ze zouden willen hebben: 'Hoe worden dieren geslacht, met of zonder pijn?', 'Merkt een kip wel of hij binnen of buiten rondloopt?', 'Hoe krijg je toch eiwitten binnen als je geen vlees eet?' en 'Wat heeft het voor nut als ik minder vlees zou gaan eten?'.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.