Inschrijvingsperiode voor omschakelingsondersteuning open in Wales

Landbouwers in Wales die van plan zijn om hun bedrijf naar biologische landbouw om te schakelen, kunnen nu bij de regering om steun vragen. Dit heeft de 'Deputy Minister for Agriculture' Alun Davies bekend gemaakt.

De inschrijvingsperiode voor het 'Organic Farming Conversion Scheme' (OFCS) zal geopend zijn van maandag 3 oktober 2011 tot en met vrijdag 4 november 2011. Het is beschikbaar voor landbouwers die tussen 2 januari 2011 en 1 januari 2012 begonnen zijn of zullen beginnen met de omschakeling. De aanvragers moeten daarom ook een omschakelingsplan indienen.

Prioriteit zal worden gegeven aan landbouwers die grond naar akkerbouw om gaan zetten. Gevolgd door bestaande bedrijven die extra land willen omzetten. Om in aanmerking te komen voor de omschakelingssteun is de minimumoppervlakte drie hectare.

"Biologische landbouw in Wales is groeiende, steeds meer boeren erkennen de meerwaarde van biologische voeding en spelen in op de groeiende vraag van consumenten", vertelt de vice-minister.

Details van de aanvraagprocedure en actuele informatie zal beschikbaar worden gesteld op de 'Organic Farming Scheme'-pagina van de website van de overheid van Wales.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven