"Je moet de vraag naar goede producten zelf creëren"

'SmaaQ' staat voorop bij Andre Paap uit Pijnacker

Tholen - Biologisch of niet-biologisch; elke groentespeciaalzaak in Nederland staat voor de keuze met welke producten de schappen in de winkel gevuld worden. André Paap van groente- en fruitspeciaalzaak SmaaQ in Pijnacker heeft het voor zichzelf gemakkelijk gemaakt: "Wij verkopen puur smaak!"

Sinds 2004 is SmaaQ in Pijnacker gevestigd. De gekozen strategie heeft geleid tot een winst van 15 procent in de afgelopen jaren. "Als je kiest voor smaak, dan gaat er een hele wereld voor je open. Dan móet je gaan rekenen. Een groenteman wil vaak zo goedkoop mogelijk werken, om te laten zien dat hij een scherpe prijs kan bieden. Bij SmaaQ kiezen we voor de lekkerste smaak, of dat nou biologisch is of niet. De kwaliteit staat bij ons voorop, ook als dat meer gaat kosten."


Dilemma

Er lijkt de laatste tijd een groeiende vraag te komen bij consumenten naar biologisch geteelde groenten en fruit. Toch is dit volgens Paap niet de enige reden van het succes van SmaaQ: "We hebben de vraag naar goede producten zelf moeten creëren. Bij ons in de winkel kan men niet meer kiezen tussen een biologisch of gangbaar geteelde bloemkool. Zo'n 3,5 jaar geleden besloten we om van elk product óf een bio-variant óf een gangbare variant aan te bieden. De keuzes hierin hebben we zelf gemaakt: Het product met de beste SmaaQ is gebleven. Neem nou onze Demeter-geteelde wortel. Die heet bij ons 'feestpeen', gewoon omdat ie zo ongekend lekker is. Die verkopen we gerust met een extra marge erop."


Bewuste keuze

Ondanks de hogere prijzen, blijven de klanten bewust de winkel van Paap op zoeken. Hij weet zelf goed hoe dit zo gekomen is: "Ik stelde mezelf op een dag de vraag waarom de consument wel bereid is om flink te betalen voor een dagje Efteling of de mooiste laptop, maar ze niet willen genieten van goede aardappelen, groente en fruit. Ik kwam er achter dat ik te weinig investeerde in een goed product. Daarom doe ik het tegenwoordig anders. Wanneer een biologisch geteeld product beter is en lekkerder van smaak, dan kies ik voor biologisch, maar het kan dus ook goed andersom. De kwaliteit is belangrijk, maar – zonder twijfel – SmaaQ staat bij ons altijd voorop!"

Meer informatie:

André Paap
André Paap Groente en Fruit V.o.f.
Emmapark 108
2641 EN Pijnacker
015-3617181
info@andrepaap.nl
www.andrepaap.nl

Auteur: Rob Veenstra

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven