
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Topkok Edwin Vinke maakt steak van bio-vleestomaten
De sterrentomaten van Nature & More teler Frank de Koning
Steak tartare is een klassiek ongezond gerecht: rauwe gehakte biefstuk met een rauwe eierdooier erop. Topkok Edwin Vinke, eigenaar van 2-sterrenrestaurant De Kromme Watergang en Chef van het Jaar, heeft er een twist aan gegeven: zijn 'steak' is gemaakt van vleestomaten, de 'eierdooier' van garnalen. Toch oogt het precies als een echte steak tartare. Een verbluffend lekker gerecht, en supergezond. Het is een klassiek gerechtje uit de wereldberoemde keuken van El Bulli in Catalonië. De Chef van het Jaar moest echter lang zoeken, voor hij de juiste tomaat had gevonden. Hij probeerde tien verschillende soorten tomaten van zijn groenteleverancier 't Hof Welgelegen. Slechts één soort bleek geschikt: de biologische vleestomaten van Frank de Koning uit Tinte.
Frank de Koning is één van de biologische kastelers van Nature & More. Hij kweekt in zijn biologische kassen naast vleestomaten ook de kleurrijke Wild Wonder tomaatjes, die uit tien verschillende rassen bestaan. Ook die tomaatjes worden aan de beste sterrenrestaurants geleverd, vertelt Ard van de Kreeke van 't Hof Welgelegen. "Restaurant Oud Sluis (drie Michelinsterren) bestelt zo nu en dan een kistje bij me; dan willen ze bijvoorbeeld alleen Zebra Gold, of een andere bijzondere variëteit." Dezelfde Wild Wonder tomaten liggen echter ook in supermarkten in binnen- en buitenland.
Volgens Frank is de smaak van zijn tomaten niet alleen aan de rassenkeuze te danken, maar zeker ook aan de biologische teeltwijze: "Biologische landbouw geeft me een betere kwaliteit en een betere smaak. Het is gewoon plezieriger om te telen op de volle grond en gebruik te maken van compost en nuttige insecten, dan te werken met steenwol en chemische producten."
Nature & More geeft gedetailleerd inzicht in de duurzaamheid van telers aan de hand van de duurzaamheidsbloem en is ontwikkeld door Eosta. Check Frank de Koning en zijn sterrentomaten met code 179 op www.natureandmore.com.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-08 "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen