"Formule is een schot in de roos"

Wessanen Benelux opent in Zaandam vierde GooodyFooods-winkel

Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux, opent samen met ondernemers Henrie en Joram Esman, vandaag in Zaandam de vierde GooodyFooods-vestiging. Met deze formule van biologische supermarkt annex traiteur speelt Wessanen Benelux in op de snelgroeiende belangstelling voor duurzaam geproduceerd, gezond en lekker eten bij een breed publiek. Er zijn al GooodyFooods-vestigingen in Almere, Hilversum en Zwolle. De opening in Zaandam bewijst dat de formule aanslaat. De nieuwe vestiging is de volgende stap in het streven van Wessanen Benelux naar een landelijke dekking voor GooodyFooods binnen twee jaar.Jeremy Deacon, Managing Director van Wessanen Benelux, zegt in een toelichting: "Het feit dat GooodyFooods zelfs in deze economisch moeilijke periode aanslaat, bewijst dat de formule een schot in de roos is. Consumenten blijken bereid de juiste prijs te betalen voor gezonde, duurzame en vooral lekkere producten. We zijn er trots op dat we nu met GooodyFooods aanwezig zijn in Zaandam met zijn rijke historie van vernieuwing op winkelgebied. We gaan door op de ingeslagen weg en zullen dit jaar nog meer GooodyFooods-winkels openen. Ons streven is binnen twee jaar landelijke dekking te hebben. Daarbij gaan we overigens niet over één nacht ijs. We kijken zorgvuldig naar de mogelijkheden van een nieuwe locatie, zodat we onze franchiseondernemers een zo kansrijk mogelijke start bieden."

Verseilanden met groenten, kazen, vlees en kant-en-klaar

GooodyFooods mikt op de groeiende groep mensen die bewust omgaat met voeding, maar geen concessies wil doen aan smaak, kwaliteit of productuitstraling. De producten bij GooodyFooods zijn gegarandeerd biologisch, waar mogelijk fairtrade en zoveel mogelijk van dichtbij.Markt voor biologische voeding blijft groeien

Ondanks de economische zorgen, blijft de markt voor biologische voeding ook in 2011 groeien. Volgens de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw stegen de consumentenbestedingen aan biologische voeding bij supermarkten in het eerste halfjaar zelfs met bijna 30 procent, de bestedingen bij natuurvoedingswinkels groeien al jarenlang met 5 tot tien procent. De investering van Wessanen Benelux in GooodyFooods past in de strategie van Wessanen om uit te groeien tot marktleider op de Europese markt voor biologische voeding. Ook wil Wessanen de markt voor biologische voeding als geheel laten groeien door nieuwe doelgroepen aan te trekken.

De GooodyFooods-winkel in Zaandam is gevestigd aan de Hermitage 92/93 en wordt geleid door Henrie en Joram Esman.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven