Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jersey kalveren kijken en proeven tijdens DAG HAP festival in Den Haag

Het festival DAG HAP geeft bezoekers drie weekeinden lang de kans te genieten van een puur eetavontuur. Op een braakliggend gebied in de wijk Erasmusveld in Den Haag verrijst van 30 september tot en met 16 oktober 2011 een verrassend festivalterrein met diverse kunstprojecten en activiteiten.

Hoe smaakt dat nou; heideschaap of Jersey stierkalf? Op DAG HAP kun je zo'n ongewone lekkernij eens proeven en op het bord krijgen. Kunstenaar/kok Sjim Hendrix opent op het festivalterrein tijdelijk zijn restaurant NL conserven. Hij kookt 'puur natuur', kijkt wat er in de omgeving te vinden is aan voedsel, bereidt dit en zet het op de menukaart van DAG HAP. Meer informatie op www.stroom.nl.
 
"Om te laten zien hoe de dieren er uitzien heb ik twee Jersey stierkalveren gebracht. De afvalarchitecten van Refunc hebben een tijdelijke stadsboerderij gebouwd waar bezoekers de dieren kunnen bekijken en aanraken. In het restaurant van Sjim Hendrix staat het biologische Jersey kalfsvlees op de kaart zodat je het direct kunt proeven", licht Jacob Beeker van www.biovleesbestellen toe.



Sjim Hendrix zegt er het volgende over: "Gruwelijk lekker. Die kalfjes komen van goede bedrijven. Vorige week had ik een heel kalfje van Remeker op het menu staan. En dan proef je aan het vlees dat alles klopt. Groei is een proces van transformatie. En dat begint bij het grasland. Als je dan kalfjes eet van moederkoeien die op een gezond grasland hebben geleefd en daarna een heerlijk stukje kaas eet, dan vraag je je af waarom niet iedereen dit vlees op de kaart zet. Lijkt mij zonde om de beestjes niet op te eten. Of te laten verwerken tot gelatine en daarmee tot grondstof voor laptops. Dan kan je ze volgens mij beter opeten. En dat is erg lekker, dan proef je bijna het grasland."

Voor meer informatie:
 
Jacob Beeker, info@biovleesbestellen.nl, 06 52034717, www.biovleesbestellen.nl
Publicatiedatum: