Het festival DAG HAP geeft bezoekers drie weekeinden lang de kans te genieten van een puur eetavontuur. Op een braakliggend gebied in de wijk Erasmusveld in Den Haag verrijst van 30 september tot en met 16 oktober 2011 een verrassend festivalterrein met diverse kunstprojecten en activiteiten.
Hoe smaakt dat nou; heideschaap of Jersey stierkalf? Op DAG HAP kun je zo'n ongewone lekkernij eens proeven en op het bord krijgen. Kunstenaar/kok Sjim Hendrix opent op het festivalterrein tijdelijk zijn restaurant NL conserven. Hij kookt 'puur natuur', kijkt wat er in de omgeving te vinden is aan voedsel, bereidt dit en zet het op de menukaart van DAG HAP. Meer informatie op www.stroom.nl.
"Om te laten zien hoe de dieren er uitzien heb ik twee Jersey stierkalveren gebracht. De afvalarchitecten van Refunc hebben een tijdelijke stadsboerderij gebouwd waar bezoekers de dieren kunnen bekijken en aanraken. In het restaurant van Sjim Hendrix staat het biologische Jersey kalfsvlees op de kaart zodat je het direct kunt proeven", licht Jacob Beeker van www.biovleesbestellen toe.
Sjim Hendrix zegt er het volgende over: "Gruwelijk lekker. Die kalfjes komen van goede bedrijven. Vorige week had ik een heel kalfje van Remeker op het menu staan. En dan proef je aan het vlees dat alles klopt. Groei is een proces van transformatie. En dat begint bij het grasland. Als je dan kalfjes eet van moederkoeien die op een gezond grasland hebben geleefd en daarna een heerlijk stukje kaas eet, dan vraag je je af waarom niet iedereen dit vlees op de kaart zet. Lijkt mij zonde om de beestjes niet op te eten. Of te laten verwerken tot gelatine en daarmee tot grondstof voor laptops. Dan kan je ze volgens mij beter opeten. En dat is erg lekker, dan proef je bijna het grasland."
Voor meer informatie:
Jacob Beeker, info@biovleesbestellen.nl, 06 52034717, www.biovleesbestellen.nl
Abonneren
Vacatures
Jersey kalveren kijken en proeven tijdens DAG HAP festival in Den Haag
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'