Veel belangstelling voor open dag Duitse 'Biohof Osenberg'

Het achttiende Hoffest van 'Biohof Osenberg' in het Duitse Bossel afgelopen zondag was een groot succes. Al bij de opening om 11:00 uur was er op het grasveld buiten het bedrijf bijna geen plaats meer om te parkeren.

Friedrich-Wilhelm Osenberg is al sinds 1972 eigenaar van de boerderij. Hij besloot om biologisch te gaan werken. Van deze beslissing heeft hij nog geen moment spijt gehad.

Hij levert de melk van zijn vijftien koeien aan een biologische zuivelfabriek in Gronau. De koeien krijgen alleen voedsel van eigen boerderij of van bevriende biologische boeren. Hij heeft vijftien zoogkoeien van het ras Galloway en 6 waterbuffels voor de productie van rundvlees, wat op de markt wordt verkocht onder de naam 'Sauerländer Weidefleisch'.Zondag kwamen klanten van de biologische boerderij massaal op om zich door de familie Osenberg, hun buren en vrienden met biologische producten te laten verwennen. De heerlijke specialiteiten van het Galloway rundvlees (filets, steaks, karbonades) kwamen van Osenberg, het vruchtensap van een zorgboerderij uit Herdecke.

De kinderen van de familie Osenberg hadden een eigen stand, van vruchten uit eigen tuin hadden ze jam, sap en appelmoes gemaakt. De 'Laura' aardappelen van eigen boerderij boden zij aan in draagbare verpakkingen. Daarnaast verkochten ze honing van Breckerfelder imkers.

Voor de kinderen was er de mogelijkheid om in een strokasteel te ravotten, op de paarden van de boerderij rond te rijden en om de kalveren in de stal te aaien.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.