
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- Normec Groen Agro Control eerste commerciële laboratorium dat PFAS analyseert onder accreditatie
- Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- "Hillegom doet genoeg aan bio-bollenteelt"
- Bestuurlijke consultatie landbouwakkoord door LTO-bestuurders
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Heeft gezond eten gezondheidsbevorderend effect?
Eric van Veluwen kookt voor wetenschappelijke studie Louis Bolk Instituut
Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Deze maaltijden worden bereid door topkok Eric van Veluwen, onder meer bekend van de keuken op de Gelderse landgoederen Hackfort en Rhederoord.
De deelnemers worden begeleid door artsen en diëtisten en worden in die twee weken regelmatig getest. "In de herfst is het zo gemakkelijk om lekker en gezond te eten", zegt Eric van Veluwen. "Samen met een diëtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel. Dat wordt genieten!"
Eric moet zorgen dat de deelnemers hun eten aan huis krijgen bezorgd, en dat wordt een kluif. "Het is een uitdaging die ik graag aanga. Wat is tenslotte mooier dan dat de deelnemers ontdekken dat gezonde producten lekker zijn, in ieder seizoen weer anders zijn en in hun eigen streek groeien?" vraagt Eric retorisch.
Ook deelnemen aan de studie? Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen zoekt mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker.
Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met het Louis Bolk Instituut, tel. 0343-523.860 of mail naar info@louisbolk.nl. U krijgt dan verdere informatie thuisgestuurd.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana
- 2023-05-09 Van Gorp Diervoeders bestaat 100 jaar
- 2023-05-03 Clearspring-oprichter Christopher Dawson wint prestigieuze Outstanding Achievement Award
- 2023-05-02 AgruniekRijnvallei levert eerste vracht biologische voeders vanuit Helvoirt
- 2023-05-02 De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- 2023-04-26 Holland & Barrett wil uitbreiden in België
- 2023-04-25 Paardekooper deelt in eerste duurzaamheidsrapport ambitie en focus op groene cijfers
- 2023-04-24 Grote brand in fabriek van Dutch Cocoa
- 2023-04-20 Rijk Zwaan start veredeling zachtfruit