Vanaf oktober 2011 vindt een uniek voedingsonderzoek bij consumenten plaats. Deelnemers krijgen twee weken lang heerlijk en supergezond eten, bereid door topkok Eric van Veluwen die ook kookt op de Gelderse landgoederen Hackfort en Rhederoord: "De herfst is een prachtig eetseizoen!"
Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Deze maaltijden worden bereid door topkok Eric van Veluwen, onder meer bekend van de keuken op de Gelderse landgoederen Hackfort en Rhederoord.
De deelnemers worden begeleid door artsen en diƫtisten en worden in die twee weken regelmatig getest. "In de herfst is het zo gemakkelijk om lekker en gezond te eten", zegt Eric van Veluwen. "Samen met een diƫtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel. Dat wordt genieten!"
Eric moet zorgen dat de deelnemers hun eten aan huis krijgen bezorgd, en dat wordt een kluif. "Het is een uitdaging die ik graag aanga. Wat is tenslotte mooier dan dat de deelnemers ontdekken dat gezonde producten lekker zijn, in ieder seizoen weer anders zijn en in hun eigen streek groeien?" vraagt Eric retorisch.
Ook deelnemen aan de studie? Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen zoekt mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker.
Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met het Louis Bolk Instituut, tel. 0343-523.860 of mail naar info@louisbolk.nl. U krijgt dan verdere informatie thuisgestuurd.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Heeft gezond eten gezondheidsbevorderend effect?
Eric van Veluwen kookt voor wetenschappelijke studie Louis Bolk Instituut
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-16 AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- 2022-05-12 Egon Verstraeten gaat reststromen aanpakken bij Instock
- 2022-05-11 Machandel nu volledig in Britse handen
- 2022-05-11 Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
- 2022-05-09 Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
- 2022-05-05 Harry Luring brengt bio-boekweit terug in Nederland
- 2022-05-03 Esmeralda Wallast Groenewoud directeur Handhaven NVWA
- 2022-05-03 Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- 2022-04-28 Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company
- 2022-04-26 Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens
- 2022-04-25 Grote brand bij De Terp
- 2022-04-20 Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- 2022-04-19 Yarrah bestaat 30 jaar
- 2022-04-19 'New kids on the block' in de overzeese AGF-export
- 2022-04-19 GearStation helpt bij verpakken met hightech kwaliteitsbeoordeling
- 2022-04-15 Grote natuurplannen voor biologisch natuurinclusief Landgoed Bleijendijk
- 2022-04-15 Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Organic Flavour Company
- 2022-04-14 AR presenteert positief resultaat en autonome omzetgroei aan leden
- 2022-04-14 FloorFoods neemt activiteiten van Van Marcke Foods over