Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heeft gezond eten gezondheidsbevorderend effect?

Eric van Veluwen kookt voor wetenschappelijke studie Louis Bolk Instituut

Vanaf oktober 2011 vindt een uniek voedingsonderzoek bij consumenten plaats. Deelnemers krijgen twee weken lang heerlijk en supergezond eten, bereid door topkok Eric van Veluwen die ook kookt op de Gelderse landgoederen Hackfort en Rhederoord: "De herfst is een prachtig eetseizoen!"

Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Deze maaltijden worden bereid door topkok Eric van Veluwen, onder meer bekend van de keuken op de Gelderse landgoederen Hackfort en Rhederoord.

De deelnemers worden begeleid door artsen en diƫtisten en worden in die twee weken regelmatig getest. "In de herfst is het zo gemakkelijk om lekker en gezond te eten", zegt Eric van Veluwen. "Samen met een diƫtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel. Dat wordt genieten!"

Eric moet zorgen dat de deelnemers hun eten aan huis krijgen bezorgd, en dat wordt een kluif. "Het is een uitdaging die ik graag aanga. Wat is tenslotte mooier dan dat de deelnemers ontdekken dat gezonde producten lekker zijn, in ieder seizoen weer anders zijn en in hun eigen streek groeien?" vraagt Eric retorisch.

Ook deelnemen aan de studie? Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen zoekt mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker.

Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met het Louis Bolk Instituut, tel. 0343-523.860 of mail naar [email protected]. U krijgt dan verdere informatie thuisgestuurd.
Publicatiedatum: