"Elke dag dierendag op onze boerderij"

Hoe beleven bio-boeren Werelddierendag?

Tholen - De hond, de kat en het konijn krijgen vandaag allemaal wat extra aandacht. Het is vandaag namelijk Werelddierendag. De redactie van Biojournaal vroeg zich af of biologische boeren ook iets extra's voor de dieren doen vandaag. Vanmorgen is een aantal boeren om een reactie gevraagd.

"Oh ja, het is dierendag vandaag. Ik kwam er net achter dat ik m'n hond nog niet eens te eten heb gegeven, haha. Ach, het is mooi hoor dat mensen er extra aandacht aan geven op zo'n dag, maar wij zorgen elke dag goed voor onze koeien. Ze hebben vanochtend ook weer lekkere kuil gehad." - Froukje Lycklama à Nijeholt van biologische melkveehouderij Jan Peenstra in Nes.

"Haha, ja, dierendag. Gisteren is de bouw van een nieuwe stal begonnen en de komende tijd zijn we daar nog erg druk mee. Dierendag valt voor ons dit jaar dus samen met de investering in betere huisvesting voor onze dieren." - Ina Kool van biologische melkvee- en varkenshouderij Adrianahoeve in Linschoten

"Elke dag is dierendag op onze boerderij. Wij zijn altijd goed voor de beesten. Het is onze broodwinning, maar ook een stukje beleving. Het hoort er bij op de boerderij. Je bent er altijd mee bezig. We doen daarom niks extra. Ze hebben het elke dag goed bij ons. Een koe moet geen pijn hebben, dus wanneer ik ze horen knarsen met hun tanden dan is de veearts snel gebeld." - Klaas Postma van Mts K en J Postma in Tjerkgaast.

"De bewoners en de mensen die hier elke dag komen werken op onze zorgboerderij waren er vanmorgen al wel mee bezig. We werden voor de grap zelfs al gefeliciteerd met Dierendag. Ik denk dat onze bewoners vandaag wel wat extra knuffelen met de dieren, hoewel, dat doen ze ook elke dag!" - Woon- en activiteitenbegeleider Nicole de Jong van Boerderij Valkendam in Alphen a/d Rijn.

Auteur: Rob Veenstra

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven