Jonker & Schut: Specialist in poedervormige zuivel

"Kom maar op met die pallets!"

Tholen - Jonker & Schut is gespecialiseerd in de opslag, verwerking en distributie van droge voedingsproducten. Een aantal jaren geleden is in Barneveld een biologische hal gebouwd. "Hier staan duizenden pallets met biologische grondstoffen opgeslagen. Om onder andere geurcontaminatie te voorkomen hebben we voor onze biologische klanten een dedicated warehouse opgezet", vertelt Henry Jonker. "Naast geconditioneerde warehousing regelen wij ook het transport, de verscheping en de douane-afhandeling. Op logistiek gebied zijn wij één van de grotere spelers met betrekking tot biologische grondstoffen."


De opslag gaat bij Jonker & Schut echt de hoogte in

Van origine is Jonker & Schut vooral gespecialiseerd in poedervormige zuivel, daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld diverse soorten melkpoeder, weipoeder, caseinaat en lactose. "Daarin bieden we een logistiek totaalconcept aan. Om onze activiteiten verder uit te breiden, zijn we onze dienstverlening ook gaan aanbieden in de biologische sector. De gevraagde kwaliteitseisen kwamen namelijk sterk overeen met hetgeen wij al gewend waren."


Een blik in de grote hal met enkel pallets met biologische producten

Jonker & Schut heeft de beschikking over 8000 geconditioneerde palletplaatsen. "Dat wil zeggen: maximaal 15 graden Celsius een 60 procent luchtvochtigheid. Alles staat in stellingen, is voorzien van een barcode en wordt middels scanning bij binnenkomst vastgelegd in onze partijregistratie. Door een upgrade van ons huidige WMS wordt de traceability van de goederen nóg beter en transparanter. Tevens kunnen onze klanten tegen het einde van dit jaar middels een webportal hun voorraadpositie a la minute bekijken. De panden zijn elektronisch beveiligd en voldoen aan de hoogste hygiëne en voedselveiligheidseisen."


Een pallet met bio-bulkgoederen wordt hier automatisch omhuld met plastic

Henry heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de biologische markt. "Dit was erg leerzaam, het is toch weer een hele andere hoek dan de reguliere voedselproductie." Hij ziet nog voldoende mogelijkheden. "Middels het logistiek totaalconcept dat wij aanbieden, kunnen wij heel interessant zijn voor verschillende typen bedrijven die actief zijn in de biologische sector. Alles draait om kwaliteit en efficiency en dat kunnen wij zeker bieden."

Hij benadrukt dat Jonker & Schut voor niemand te groot is. Sterker nog, Jonker & Schut is juist opzoek naar dergelijke 'kleinere' partijen. "Een paar pallets van wat kleinere bio-producenten/handelshuizen zijn hier in ieder geval altijd welkom. Kom maar op met die pallets!"

Voor meer informatie:

Henry Jonker
Jonker & Schut B.V.
Harselaarseweg 33
3771 MA Barneveld
0342 425010
h.jonker@jonker-schut.nl
www.jonker-schut.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven