OMSCo: communiceer voordelen beter en wees innovatief

Tegenstrijdigheden kenmerken Britse biologische melkmarkt

De verkoop van biologische melk is de afgelopen maanden gedaald in het Verenigd Koninkrijk. Dit nadat de sector juist vrij sterk presteerde sinds de recessie die de biologische markt in 2008 trof. Volgens Nicholas Saphir, voorzitter van de Organic Milk Suppliers Co-operative, is de biologische zuivelmarkt vol tegenstrijdigheden. De verkoop in het Verenigd Koninkrijk is ondermaats, in een tijd waarin de verkoop elders in Europa juist stijgende is. OMSCo heeft een algehele daling gezien in de verkoop van biologische melk, terwijl sommige winkeliers juist weer groei zien. En de biologische melkvoorziening wordt steeds krapper als gevolg van de export, maar de bio-premie is juist gedaald.

In een 'marktbriefing' van de OMSCo, is de veranderende omgeving in de winkels uitgelicht. De ruimte voor bio-zuivelmelk is beperkt en retailers voeren een steeds meer agressieve promotiestrategie voor conventionele melk. Nieuwe concurrentie is ontstaan door de opkomst van premienormen in de gangbare melksector.

In de 'briefing' wordt ook benadrukt dat de biologische sector harder moet werken om de voordelen te communiceren en innovatief moeten zijn. In de verkoop moeten de diverse voordelen van het productie-systeem benadrukt worden, niet enkel een individueel kenmerk. In 2010 werd de Britse zuivelsector ondersteund door een sterk groeiende yoghurtmarkt, en bleef het de grootste biologische sector, goed voor 30 procent van de gehele Britse biologische markt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven