GroenLinks uitgeteld in Drentse supermarkten

GroenLinks heeft in diverse plaatsen in Aa en Hunze meegedaan aan de EKO-tellingen, die in het gehele land zijn gehouden. Milieudefensie en Solidaridad willen door de EKO-tellingen bereiken dat supermarkten hun assortiment van duurzame en eerlijke producten uitbreiden. GroenLinks staat hier helemaal achter.

Biologische producten zijn met respect voor dier, natuur en milieu geproduceerd. De boer krijgt een eerlijke prijs en er wordt géén gebruik gemaakt van chemische gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en gentech. Fairtrade producten zijn onder eerlijke voorwaarden gekocht in ontwikkelingslanden. Producenten krijgen een prijs die hen in staat stelt te investeren in kwaliteit en verbetering van leefomstandigheden. Steeds meer producten hebben zowel het Eko als het Fairtrade logo.

Tussen 24 augustus en 30 september is door de GroenLinks teams het assortiment geteld in vijf supermarkten in Annen, Gieten en Rolde. Bij Lidl in Gieten en C1000 in Rolde is voor het eerst geteld. Andere supermarkten die de EKO-tellers hebben bezocht zijn Albert Heijn in Rolde, C1000 in Gieten en Coop in Annen.

Vorig jaar bleek Super de Boer (nu Coop) in Annen 81 Eko- en zeven Fairtrade-producten meer in de schappen te hebben dan Albert Heijn in Rolde. In 2011 wordt in november bekend gemaakt welke supermarkt de landelijke, provinciale en plaatselijke winnaar is geworden.

Bron: Drenthejournaal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.