Russische datsja-boeren hebben baat bij online bio-voedselverkoop

Kleinschalige boeren in Rusland, die ook wel als datsja-boeren bekend staan, ontdekken meer en meer dat de teelt en productie van biologische groenten, melk en vlees voor veeleisende online consumenten hen geen windeieren legt.

Deze zomer riep officier Gennady Onishchenko kleinschalige boeren op om hun komkommers, melk en eieren direct op de markt te gaan verkopen, zonder de commerciële tussenpersonen. Voor de gemiddelde Russische datsja-boeren kan dit een waardevolle bron van extra inkomsten zijn, maar veel kleine producenten geven de voorkeur aan internet als een meer winstgevende plek om hun goederen te verkopen.

De vraag naar bio-voedsel neemt toe in Rusland, de bio-boeren krijgen goede prijzen voor hun producten dankzij de online supermarkten.

Top op heden zijn er geen wettelijke normen of certificeringsregelingen voor bio-producten in Rusland. Boeren definiëren het op hun eigen manier. Het belangrijkste uitgangspunt is daarbij dat consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt en dat het niet op intensieve wijze geproduceerd is. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.