Culemborgse school start leerwinkel met klein biologisch assortiment

Blink, de jonge school in Culemborg, werkt volgens het concept 'Levensecht Leren'. Afgelopen week werd hier een levensechte winkel in de school geopend.

Op 26 september is de 'Blinkel', zoals de kinderen de leerwinkel hebben genoemd, geopend. Er is een klein assortiment biologische producten te koop, wat binnenkort uitgebreid zal worden met zelfgemaakte jam en taart uit eigen keuken. De winkel wordt gerund door de 'winkel-kring', een groep kinderen en een begeleider van Blink.
De winkel vormt tegelijk een afhaalpunt voor de firma VanHaverTotGort.nl, een online winkel waar iedereen maandelijks bestellingen kunnen plaatsen.

Alle kinderen van de school mogen in de winkel werken. Daar komt al doende een hoop leerstof aan te pas: er wordt met groot plezier gelezen, gerekend, gepland en geschreven. Ook leren de kinderen veel over gezond eten en de totstandkoming van voedsel.

Na de feestelijke opening, waarbij een lint werd doorgeknipt en een toast werd uitgebracht met biologisch sap, konden de eerste klanten geholpen worden. De winkel verkoopt ook glutenvrij en suikervrij snoep en koek. Dat maakt het voor kinderen en hun ouders extra aantrekkelijk om na afloop van een schooldag iets lekkers te halen in de 'Blinkel'.

De winkel is geopend voor iedereen, ook klanten van buiten de school zijn van harte welkom. De openingstijden zijn maandag, dinsdag en vrijdag van 14:50 tot 15:30 uur.

Bron: Culemborgse Courant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven