Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Druk met bloemkool-, broccoli- en pompoenoogst

"Theo Vlaar: "Via Naturelle bereik ik zowel de vers- als de industriemarkt"

Theo Vlaar teelt verschillende biologische vollegrondsgroenten voor Naturelle in de Noord Hollandse plaatsen Andijk, Enkhuizen, Oostwoud en Hoogkarspel. Op het grootste deel van onze akkers staat biologische bloemkool.



"Bloemkool wisselen we af met broccoli, bieten, erwten, wortelen en pompoenen. Tussendoor wordt een groenbemester ingezaaid, zoals grasklaver of luzerne. Dit zorgt voor een gezonde, levende bodem: het uitgangspunt voor een mooi biologisch gewas en product."

"Ik heb altijd al interesse gehad in biologische teelt, ook toen ik nog vollegrondsgroenten op de gangbare manier teelde. Ik zie het als een uitdaging om zo natuurlijk mogelijk te telen, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest."



"Begin augustus hebben we de laatste winterbloemkool geplant. Sindsdien zijn we bezig met het oogsten van bloemkool en broccoli. Via Naturelle bereik ik met mijn biologische groenten zowel de versmarkt als de industriemarkt. Doordat ik dit jaar extra veel product had kwam dat goed van pas. Naast het oogsten gaat de onkruidbestrijding uiteraard ook gewoon door. We schoffelen zowel machinaal als handmatig. Inmiddels zijn we druk met het oogsten van de pompoenen, de helft is alweer van het veld."

Bron: Nieuwsbrief Naturelle
Publicatiedatum: