Maak kennis met de biologische melk- en vleesveehouderij tijdens Boer on Tour Drenthe

Om de dagelijkse praktijk van biologische melk- en vleesveehouders te laten ervaren, organiseert Projecten LTO Noord in samenwerking met Melkveeacademie op 25 oktober een Boer on Tour in Drenthe. De tour doet twee verschillende melkveebedrijven met een vleesveetak aan en voert u naar de Albert Heijn XL in Assen. Onderweg zullen afzet, mogelijkheden tot omschakeling en de dagelijkse praktijk centraal staan. Vanaf nu kunt u zich aanmelden. Oriënteren biedt kansen!

De Boer on Tour biologisch Drenthe leidt ondernemers langs het melkveebedrijf van Maatschap Hilbrands in Wezup. Het bedrijf is tien jaar geleden omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering en bestaat inmiddels uit twee verschillende bedrijven. Op het melkveebedrijf zal de eigenaar een rondleiding verzorgen en tevens vertellen over de kaasmakerij op het andere bedrijf. Tijdens de lunch geeft bedrijfsadviseur Han Swienink van LTO Noord Advies een inleiding over de mogelijkheden tot omschakeling voor zowel melkveehouders als vleesveehouders. De Boer on Tour vervolgt de route met een bedrijfsbezoek aan maatschap Boer, Uineken in Garminge. Jaap Boer en zijn neef Jacob Uineken stapten elf jaar geleden onafhankelijk van elkaar over op biologisch. Na een paar jaar ontstond het plan om samen in één bedrijf verder te gaan. Nu boeren ze in een nieuwe stal met ruimte voor 200 melkkoeien. Ze melken 180 koeien op 167 hectare land. Tijdens de rondleiding is tevens Laurens Guelen, manager bijzondere melkstromen bij FrieslandCampina, aanwezig. Hij informeert de deelnemers over de afzetmogelijkheden en –kansen.


Albert Heijn XL

De Boer on Tour eindigt bij de Albert Heijn XL in Assen. Een uniek kijkje in de keuken van de grootgrutter waar de consument centraal staat. Albert Heijn heeft bewust de keuze gemaakt om biologisch in het assortiment op te nemen. Egard Leblans van VecoZuivel zal tevens een inleiding verzorgen en u inzicht geven in de consumentenmarkt. U kunt zich aanmelden voor de Boer on Tour via Goaitske Iepema, projectleider Projecten LTO Noord: giepema@projectenltonoord.nl of 088 – 888 66 77. Meer informatie is ook te vinden op: www.biologischondernemen.nl; sector melkveehouderij; provincie; Drenthe.

Stimulering

Verdere verduurzaming van de landbouw in Drenthe is een belangrijk streven van de Provincie Drenthe. Dit wil zij ondermeer bereiken door in projectvorm gangbare boeren te interesseren, te informeren en om te laten schakelen naar een biologische bedrijfsvoering. Projecten LTO Noord voert het project van februari 2011 tot en met december 2012 uit. Al verschillende ondernemers hebben sinds de start van het project zich aangemeld en zijn de eerste economische doorberekeningen van de kosten en baten van omschakeling op verschillende bedrijven gemaakt. De Boer on Toer is een van de projectonderdelen. De varkens- en pluimveehouders kunnen begin 2012 mee met een Boer on Tour. Op 1 november vindt de Boer on Tour voor groente- en fruittelers plaats.

Klik hier voor de uitnodiging.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven