Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over rol kleine boeren en over zaaizaad, uitgangsmateriaal

Twee nieuwe 'Position papers' van IFOAM

De IFOAM heeft twee nieuwe 'Position papers' naar buiten gebracht. De eerste gaat over de rol van kleine boeren in de biologische landbouw. Hierin staat dat ondanks de essentiƫle rol van kleine boeren in de productie, deze gemeenschappen veelal erg arm zijn en onvoldoende toegang tot middelen en ondersteuning hebben. Dit vraagt dus naar meer investeringen in wetenschap, technologie, infrastructuur, diensten en innovaties ten behoeve van de kleinschalige boeren. Door investeringen op alle niveaus zullen deze duurzame biologische kleinschalige systemen en bedrijven gestimuleerd kunnen worden.

Ook heeft IFOAM een rapport uitgebracht over het gebruik van biologisch zaaizaad en plantaardig uitgangsmateriaal in de biologische landbouw. In dit rapport wordt gepleit voor de groei en een grotere onafhankelijkheid van de markt voor biologisch uitgangsmateriaal en de zaadmarkt.

Daarnaast ondersteunt IFOAM in het rapport initiatieven die de juridische situatie voor op boerderijen opgeslagen zaden en ander nuttig uitgangsmateriaal voor de bio-teelt verbeteren.

Download hier het rapport 'The Role of Smallholders in Organic Agriculture'

En hier het rapport 'The Use of Organic Seed and Plant Propagation Material in Organic Agriculture'

Publicatiedatum: