Minder milieu-impact, meer geluk?

No Impact Week wil mensen bewustmaken van duurzame leefstijl

Welk effect heeft een duurzame leefstijl op uw eigen leven? No Impact Week daagt mensen uit om die vraag te beantwoorden door mee te doen aan een experiment van 6 tot en met 13 november.

De No Impact Week is een experiment van een week om mensen bewust te maken van een duurzame leefstijl. Minder kopen, de auto laten staan, tv uitzetten en voedsel uit de regio eten: deelnemers gaan elke dag een stap verder om hun impact op het milieu te verkleinen. De website en handleiding geven tips en via social media wisselen deelnemers ervaringen uit.

Individueel of met de klas

No Impact Week wordt voor de tweede keer georganiseerd, dit jaar onder de vlag van IVN Natuur- en milieueducatie. De organisatie is nog op zoek naar ambassadeurs voor de No Impact Week, meldt de website. Het experiment vindt tegelijkertijd in Nederland en Vlaanderen plaats. Deelnemen kan individueel, maar ook scholen, organisaties en gemeenten worden opgeroepen om mee te doen. Op de website zijn voor bijvoorbeeld studenten en voor op kantoor specifieke bijlagen beschikbaar.

No Impact Man

Het idee komt uit Amerika, waar Colin Beavan een jaar lang als No Impact Man leefde. Hij minimaliseerde de impact van zijn gezin op het milieu en werd gezonder en gelukkiger. Zijn ervaringen zijn te lezen op de weblog en een boek van Beavans hand. Ook verscheen er een documentaire over Beavan en zijn gezin.

Bron: Groen Kennisnet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven