Videoreportage Perrie Kuilboer en Gerjan Snippe:

Bejo en BioBrass brengen scheutjesbroccoli onder aandacht bij horeca

Tholen - De Open Dagen bij Bejo Zaden zijn altijd een internationale happening, maar door het mooie weer waardoor veel Nederlandse telers aan het oogsten zijn, was het percentage buitenlanders dit jaar nog hoger. Groenten met bijzondere kleuren en vormen kregen tijdens de Open Dag bijzondere aandacht. In de bezoekerstent bereidden leerling-koks van het Nova-College onder meer gerechten met gele bieten, romanesco en wortelpeterselie.Ook de purple sproutingbroccoli, oftewel de scheutjesbroccoli kreeg speciale aandacht. "We hebben in samenwerking met Bio Brass uit Zeewolde een project lopen om de scheutjesbroccoli bij de horeca en foodservice onder de aandacht te brengen. Het is erg leuk om ketenmatig met zulke producten bezig te zijn", vertelt verkoopleider Perrie Kuilboer van Bejo Zaden in deze videoreportage (tot 2:40).


Perrie Kuilboer en Gerjan Snippe

Gerjan Snippe van BioBrass is altijd wel te porren om iets nieuws te proberen. "Het is leuk om iets nieuws te introduceren met een verhaal. De scheutjesbroccoli wordt erg leuk opgepakt door de horeca en we kunnen nu continue leveren. Ik denk dat het ook op retailniveau goed verkocht kan worden, maar dan moet wel de schapruimte er voor vrijgemaakt worden. En in Nederland is het toch snel van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'.

Verder demonstreert vertegenwoordiger Joris Ursem van Bejo Zaden in deze videoreportage de nieuwe variëteiten witte kool, rode kool en bloemkool. Traditioneel waren er ook weer tal van exposanten aanwezig op het veld, waaronder Dirk Garos van Restrain:Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven