Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verwachte groei Franse bio-voedselmarkt op meer dan tien procent

Biologische producten zijn nog altijd een grote hit in Frankrijk. Althans, volgens L'Agence Bio. Dit is de promotor van bio-landbouw in het land. Elisabeth Mercier, directeur van het agentschap, hield donderdag een persconferentie. Ze gaf aan dat het agentschap voor 2011 een totaalomzet verwacht van vier miljard euro, een stijging van meer dan tien procent ten opzichte van 2010.

"In de eerste helft van 2011 zijn de belangrijkste productgroepen tenminste tien procent gegroeid. De melkverkoop steeg met tien procent in volume, de boteromzet met elf procent en de eieren en kippenvleesverkopen met achttien procent."

Er is volgens haar ook nog voldoende potentieel voor kant-en-klaarmaaltijden, sauzen, conserven, voorverpakte bakproducten, babyvoeding en ontbijtgranen. Zeventien procent van de bio-aankopen is groenten en fruit, melk- en zuivelproducten zijn goed voor een aandeel van vijftien procent in de totale bio-boodschappen. Brood, meel en wijn volgen op tien procent.

EHEC-crisis

De gevolgen van de EHEC-crisis waren wel even merkbaar in Frankrijk, maar de bio-consumptie was in de maand juli volgens mevrouw Mercier eigenlijk weer helemaal hervat.

Publicatiedatum: