EetGeenDierenDag: Zes grote cateraars doen mee

Grote cateraars waaronder Prorest doen op dinsdag 4 oktober mee aan het initiatief EetGeenDierenDag. De reden erachter is natuurlijk dat het dan Werelddierendag is. De bedoeling is dat zoveel mogelijk bedrijven in Nederland (alleen) een (groot) vegetarisch aanbod in de kantine hebben.

Daaronder zitten bedrijven als Douwe Egberts, Essent, Randstad, Toyota en Tatasteel (staalarbeiders). Via Twitter en Facebook zijn de ontwikkelingen te volgen.

Prorest

De grote bedrijfscateraars helpen ook mee; daaronder Prorest. Op Werelddierendag biedt zij in al haar kantines een keur aan vegetarische gerechten. Bovendien ontwikkelde ze een viertal speciale vegetarische gerechten.

Algemeen Directeur van Prorest, Dick Bennink: "Deze gerechten zullen in de toekomst tot het vaste productassortiment van Prorest behoren. Nederland telt inmiddels ruim vijf miljoen mensen die minstens één dag per week geen vlees of vis eten."

"En de lunch op het werk is een prima moment waarop je duurzaam kan eten."

EatGreendag

De cateraar neemt al vanaf de introductie deel aan de campagne EatGreen at work, waarbij één dag per week een lunch zonder vlees en vis gepromoot wordt op de werkvloer en in bedrijfsrestaurants. Deze dag wordt de EatGreendag genoemd.

Speciaal voor dierendag heeft Prorest vier vegetarische gerechten ontwikkeld die op alle locaties van Prorest gepromoot en geserveerd worden.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven