Afsluiting tweede oogstjaar dorpstuin Nunspeet

Momenteel is het heerlijk nazomerweer, maar de herfst staat toch echt op het punt te beginnen en de natuur gaat in een slaapstand. Voor Dorpstuin Nunspeet betekent dit het eind van haar tweede jaar samen biologisch tuinieren in eigen dorp. Nieuwe producten werden gezaaid en geoogst, nieuwe vrijwilligers werkten mee en nieuwe klanten vonden hun weg naar de tuin. Nog wekelijks komen er mensen op de Dorpstuin die vol verbazing zijn over het bestaan van dit groene en sociale initiatief. "Waarom ken ik dit nog helemaal niet?!"

Voor alle mensen die de tuin nog niet hebben bezocht én voor alle trouwe vrijwilligers, klanten en ambassadeurs, organiseert Dorpstuin Nunspeet een klein eindejaarsfeestje. Zaterdag 8 oktober staat er tussen 10:00 en 11:00 uur een kopje koffie of thee klaar voor bezoekers, is er limonade voor de kinderen, en een lekker stuk zelfgebakken cake. Initiatiefnemers en vrijwilligers leiden mensen graag rond en vertellen over de tuin. Natuurlijk wordt er oogst verkocht en is er informatie over hoe men komend jaar weer op de hoogte kan blijven van de activiteiten en producten op de tuin. Na 8 oktober gaat de tuin namelijk tot mei dicht voor klanten. Tijdens de herfst wordt enkel nog geleverd op bestelling.

De afsluiting van het seizoen valt mooi samen met de landelijke Week van de Smaak, van 1 tot en met 9 oktober. Deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd om aandacht te vestigen op echt eten. Lokaal, ambachtelijk, smaakvol. Om op 8 oktober ook echt de lokale smaak te proeven, nodigt Dorpstuin Nunspeet mensen 's middags nog eens uit om naar de Wilddagen in Vierhouten te komen. Bij Restaurant Klavertje Vier wordt namelijk gekookt met seizoensgebonden streekproducten, zoveel mogelijk biologisch, waaronder de producten van de Dorpstuin. De Dorpstuin zelf is met een kleine oogsttafel aanwezig op het erf van Klavertje Vier, om mensen meer te vertellen over manier van werken op de tuin. De Wilddagen vormen zo een mooie en gezellige gelegenheid om al ons Veluwse lekkers te proeven en ervaren.

Bron: Veluweland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.