Recall trostomaten in de VS

Andrew & Williamson Fresh Produce is een terugroepactie van trostomaten begonnen, die verkocht zijn onder de Limited Edition en Fresh & Easy labels. Dit wegens een mogelijk risico op Salmonella.

De terugroepactie is uit voorzorg, omdat de tomaten in één van de verpakkingen tijdens een willekeurige steekproef positief getest zijn op Salmonella. De test werd uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw in Michigan.

Salmonella is een bacterie die tot ernstige en soms zelfs dodelijke infecties kan leiden bij jonge kinderen, zwakkere of oudere mensen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Gezonde personen die besmet worden met de Salmonella-bacterie ondervinden vaak klachten als koorts, diarree, misselijkheid, braken en buikpijn. In zeldzame gevallen kan een Salmonella-infectie in de bloedbaan komen en voor meer ernstige ziekten leiden, zoals arteriële infecties (aneurysma), endocarditis en artritis.

Andrew & Williamson Fresh Produce werkt nauw samen met regelgevende functionarissen om consumenten te informeren over deze terugroepactie. Er zijn nog geen ziektegevallen gemeld in verband met dit product.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven