"We verwachten volgend jaar een grotere oogst"

De Breyendaal levert Nederlandse bio-kiwibessen aan Udea

Tholen - Aanstaande maandag levert De Breyendaal Fruitteelt biologische kiwibessen uit aan Udea. "Volgens mij zijn we hiermee de eerste die bio-kiwibessen van eigen bodem aan de retail gaat leveren", vertelt Suzan Helge. De biologische frambozen van De Breyendaal worden al een aantal jaar via Udea in EkoPlaza-supermarkten verkocht.

Op De Breyendaal werden al frambozen en Amerikaanse bosbessen geteeld. Vorig jaar zijn er ook wat kruisbessen en kiwibessen aangeplant. "De teelt is zo goed gegaan dat we besloten om de eerste oogst kiwibessen meteen al aan Udea te gaan leveren. In januari hadden we op de BioVak al aangegeven dat ze eraan kwamen."Het gaat nu om een kilo of veertig aan kiwibessen. De planten zijn nog niet volgroeid, daardoor verwacht Suzan dat de oogst volgend jaar groter zal zijn. "De teelt is vrij nieuw in Nederland, waardoor er nog weinig expertise is. Daarom hebben we veel zelf moeten uitzoeken. Hoeveel water hebben ze nodig? En wat voor voeding? Dit is uiteindelijk toch vrij goed gelukt. We hebben er wel van geleerd, waardoor we voor volgend jaar voor een grotere oogst gaan."

De Breyendaal Fruitteelt heeft ook een nieuw etiket gemaakt. Hierop staat de tekst 'Biologische kiwibes-kiwai. "De kiwai is een kiwibes uit Frankrijk die voorheen in de biologische supermarkten werd verkocht. Dit schept dus duidelijkheid voor de consument." De Nederlandse kiwibessen zullen naast de Franse kiwibessen worden verkocht.

Voor meer informatie:

Suzan Helge
De Breyendaal Fruitteelt
0481 378101
info@bioframboos.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven