De EKOnoom viert 10-jarig bestaan met Oogstfeest

De EKOnoom levert en distribueert onder meer dan 1200 klanten pakketten met biologische voedingsproducten. De EKOnoom bestaat 10 jaar en dat wil eigenaar Peter van Kampen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober organiseert de EKOnoom, in samenwerking met het Geweide Hof in Garmerwolde, voor haar klanten en voor iedereen met interesse voor biologische producten, het Oogstfeest.

Op de boerderij van het biologisch graanbedrijf van Piet en Vera van Zanten in Garmerwolde kunnen bezoekers genieten, proeven en informatie krijgen over biologische producten. Tijdens het oogstfeest zijn er optredens van regionale troubadours, podiumacts, kinderactiviteiten, wordt er live gekookt door Birgit Flüg en natuurlijk proeverijen met onder andere een poffertjeskraam, enzovoort. Het oogstfeest is een feest voor iedereen.

In de zomer van 2001 startte de EKOnoom vanuit een boerenschuur in Noordwolde met het bezorgen van pakketten met biologische groenten en fruit in de stad Groningen. Nu 10 jaar later is het klantenbestand gegroeid tot meer dan 1200, het aanbod aanzienlijk uitgebreid, het werkgebied uitgebreid tot noord, midden en West-Groningen en noord- en Midden-Drenthe, de boerenschuur in Noordwolde getransformeerd tot een compleet distributiecentrum, een volledige webwinkel ontwikkeld en rijden er dagelijks bestelauto's die rijden op groen gas de bestellingen uit naar de klanten. Het aanbod van de EKOnoom is 100 procent biologisch en voor zover mogelijk komen alle producten uit Noord-Nederland

Groeiende belangstelling

De belangstelling voor biologische producten groeit. De EKOnoom bewijst al tien jaar dat zij de groeiende vraag oppakt en dat zij in staat is om bij meer dan 1200 tevreden klanten een gevarieerd en biologisch aanbod neer kan leggen. Alle reden voor de EKOnoom om hier op 8 en 9 oktober bij stil te staan. Op beide dagen is kok Birgit Flüg aanwezig. Birgit Flüg kookt verrassend en (h)eerlijk op gewone en ongewone locaties. Zij laat zien welke verrassende gerechten je kunt maken met biologische producten. Proeven en genieten.

Hoofdstad van de Smaak

Groningen is Hoofdstad van de Smaak 2011. Het oogstfeest van de EKOnoom sluit naadloos aan bij de doelstellingen en het programma van Hoofdstad van de Smaak. De EKOnoom is door de organisatie van Hoofdstad van de Smaak dan ook benoemd als Smaakmaker.

Welkom

Iedereen kan op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 11:00 tot 17:00 uur kennismaken met de EKOnoom en zijn (toe)leveranciers van biologische producten. Daarnaast zijn er optredens, kinderactiviteiten, proeven en genieten. Het agrarisch biologisch graanbedrijf Het Geweide Hof in Garmerwolde (Geweideweg 7) biedt een passende omgeving om tien jaar de EKOnoom te vieren.

Bron: Bedumer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven