Onderzoek naar fraude met biologisch graan

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA-IOD) doet onder leiding van het Functioneel Parket onderzoek naar handel in biologisch graan, dat vermoedelijk een niet-biologische oorsprong heeft. Het vermoeden is dat vanuit Slowakije 'normaal' graan geïmporteerd wordt en dat dit graan vervolgens als 'biologisch' graan doorverkocht wordt aan afnemers in de diervoederindustrie in Nederland.

Biologische producten zijn duurder dan soortgelijke producten die op niet-biologische wijze worden gekweekt. Door 'normaal' graan administratief als 'biologisch' te bestempelen, kan hier op eenvoudige wijze extra geld mee worden verdiend.

Op dinsdag 27 september zijn er doorzoekingen geweest op twee locaties in Gelderland. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf dat doorzocht is, betrokken is bij de vermoedelijke fraude met biologisch graan. Op dezelfde dag zijn ook drie locaties van een bedrijf in Slowakije doorzocht. Er zijn geen verdachten aangehouden. Bij de doorzoekingen is een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen.
 
Bron: nVWA

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.