Inschrijving Horecava Innovation Award 2012 geopend

De inschrijving voor de twaalfde editie van de Horecava Innovation Award is geopend. Leveranciers en fabrikanten kunnen tot vrijdag 11 november aanstaande vernieuwende producten en diensten aanmelden voor deze prestigieuze prijs, die jaarlijks tijdens de Horecava wordt uitgereikt. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle innovaties in vier categorieën: Food & Beverage, Equipment & Services, Interior & Design en Concepts & Co-Creation. Horecava, dé nationale vakbeurs voor horeca, catering en zorg wordt van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2012 gehouden in Amsterdam RAI.

Grote vraag is wie de opvolger wordt van de overall winnaar van 2011, Jeroen Besteman van Bureau voor Akoestische Zaken, die het bedrijf inmiddels omdoopte in De Akoestiekfabriek. Hij won met de Greenwall, een duurzame designwand van Noors rendiermos, waarmee de akoestiek in ruimtes wordt verbeterd.

Het winnen van de prijs betekende voor het jonge bedrijf veel publiciteit, nieuwe klanten en extra omzet. Jeroen Besteman: "De Akoestiekfabriek stond door het winnen van de Horecava Innovation Award in één klap op de kaart van de Nederlandse horeca, waar goede akoestiek essentieel is voor de beleving van gasten. We zijn nog elke dag heel trots op de award! Het betekent waardering en erkenning voor jarenlang vechten, creëren en innoveren." De Greenwall won eveneens in de categorie Interior & Design. Ook de overige categoriewinnaars stonden breed in de belangstelling bij media en marktpartijen.

16 nominaties

De jury maakt de zestien nominaties (vier per categorie) voor de editie 2012 in de derde week van november bekend. Twee weken later krijgen de genomineerde bedrijven de kans om hun inzending te verdedigen voor de vakjury. Op maandag 9 januari 2012 worden tijdens de opening van Horecava de winnaars bekend gemaakt. Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.horecava.nl.

Open wedstrijd

Joke van der Wijngaart, beursmanager Horecava: "Iedere leverancier kan inzenden, ook als men niet exposeert op Horecava 2012. Zolang de innovatie maar bijdraagt aan omzet- of margeverhoging, kwaliteitsverbetering, kostenverlaging en efficiënter en/of veiliger werken." Een onafhankelijke jury van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten beoordeelt alle inschrijvingen door middel van het testen, bekijken en proeven van de ingestuurde producten om tot vier nominaties per categorie te komen. Bezoekers aan Horecava krijgen een goed overzicht van de meest opvallende inzendingen voor de wedstrijd. Alle 16 nominaties zijn op de beursvloer namelijk te zien op de themawereld INNOVEER!

Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven