Inschrijving weer gestart

Verkiezing van de Duurzaamste Hovenier/groenvoorziener van Nederland 2011

Innogreen bv en het hoveniersblad 'Tuinpro' werken samen bij de verkiezing van duurzaamste groenbedrijf van Nederland. Na de eerste verkiezing in 2010 met als climax de prijsuitreiking op de Groene sector vakbeurs in Hardenberg in januari 2011 is nu de inschrijving voor deze prestigieuze prijs weer gestart.

Winnaar van de allereerste verkiezing, John Komen Tuinen, vertelt in het kort zijn ervaringen: "Ongelofelijk dat deze prijs zoveel effect en aanzien heeft, dit had ik niet verwacht. Door het winnen van de prijs ben ik veelvuldig geïnterviewd voor bladen, zijn we in vele artikelen geweest, worden we gevraagd voor allerlei Duurzaamheids netwerken, worden we gezien als deskundigen op dit gebied en last but not least, het levert ook nog nieuw werk op. Er gaan deuren open die voorheen voor ons dicht bleven. Kortom: Het winnen van de prijs van Duurzaamste Hovenier maakt veel meer los dan je van te voren durft te denken!"

De verkiezing is in het leven geroepen om het beeld en het imago van de sector met een positieve uitstraling neer te zetten, immers de meeste hoveniersbedrijven zijn al jaren zeer duurzaam bezig! Daarnaast is het ook bedoeld als aanzet om eens intern te kijken binnen je eigen onderneming, om te zien wat er al aan duurzaamheid gebeurt en waar nog winst te behalen valt. Het milieu wordt steeds belangrijker en als groenmensen zijn we bijna altijd in de directe leefomgeving van mensen en dieren actief. Het doet er dan ook zeker toe hoe we deze leefomgeving inrichten en met wat voor materialen. Meedoen aan deze verkiezing is een goede zaak. Deelnemers ontvangen een uitgebreide vragenlijst die ingevuld dient te worden. Er worden vragen gesteld over het gebruik en hergebruik van materialen tot aan hoe gaan we om met personeel, papiergebruik enzovoorts. Elk groenbedrijf kan zich inschrijven. Vraag een inschrijfformulier aan door een email te sturen naar info@innogreen.nl of download deze vanaf de website (www.innogreen.nl).

Uit de ingestuurde lijsten zal een selectie gemaakt worden. Een aantal bedrijven zal door de jury bezocht gaan worden om een nog beter inzicht in het bedrijf te krijgen. In de jury zitten onder andere Jurgen Smit, Peter Loef, Nico Wissink, Jos Schoorl en Ruud Aanhane. De uitslag zal bekend gemaakt worden op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg, januari 2011. De prijs zal bestaan uit een bijzondere duurzame bokaal, natuurlijk eeuwige roem en een dinerbon voor restaurant de kas, een restaurant dat werkt met biologische producten.

Doe mee en schrijf u in
!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven