
Klik hier om de fotoreportage te bekijken
De broodafdeling is een stuk uitgebreider dan voorheen. "We laten nu zo'n dertig procent meer zien. En we hebben een mooie oven, waardoor we het brood warm kunnen verkopen. De geur is ook een mooi lokkertje. De Spaanse broden lopen er goed." Ze geeft aan dat de focus op vers goed merkbaar is in de omzet. "Vooral de kaasspecialiteiten hebben echt geplust."

Linksonder een apart schap met biologisch babyvoeding
De nieuwe filiaalleider Roald Riet vertelt dat de winkelindeling na de verbouwing veel ruimtelijker is geworden. "De winkel is overzichtelijk en straalt rust uit. Het draait om het totaalpakket aan geuren, kleuren en smaken. De bedoeling is om zintuigen zoveel mogelijk te prikkelen." Hiermee trekt Estafette Breda volgens Roald ook nieuwe klanten aan.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken
Ingrid bevestigt dat ze na de heropening al veel nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen. "Dit toont aan dat de nieuwe uitstraling wat meer laagdrempelig is." Dat het drukker is, merkt ze ook aan de reacties van de vaste medewerkers. "Op vrijdag en zaterdag is het momenteel zo druk dat zelfs zij zeggen dat ze dit nog nooit mee hebben gemaakt. Zij zetten nu graag een stapje extra."

Ze vindt het grappig dat sommige klanten denken dat de winkel ook groter is geworden. Dit terwijl er juist wat meters vanaf gegaan zijn. Ze erkent dat sommige klanten na de verbouwing de weg nog wel een beetje kwijt waren. "De winkel is anders ingedeeld. De loop is net andersom en een aantal schappen zijn op een andere manier ingericht. Ook in het assortiment zijn wat andere keuzes gemaakt."
Ingrid en Roald kijken enorm uit naar het oogstfeest in week 39 en week 40. "Daarin gaan we groots uitpakken. De winkel gaat echt stralen!"
Klik hier om de fotoreportage te bekijken
Voor meer informatie:
Estafette Breda
Ginnekenweg 65
4818 JB Breda
076 5216417
breda@estafette.org
www.estafettewinkel.nl