In Noord-Brabant hebben de provincie en Bionext alle gemeenten en waterschappen uitgenodigd om in de Week van de Smaak meer biologische en streekproducten op de kaart te zetten van het bedrijfsrestaurant. Een groot aantal Brabantse gemeenten doet enthousiast mee zoals Heeze, Eindhoven, Bladel, 's Hertogenbosch, Rucphen, Oosterhout, Boxtel en Veldhoven. Ook de kantine van het provinciehuis organiseert speciale activiteiten voor de medewerkers van het provinciehuis.
Medewerkers van gemeenten worden met mooie posters op de activiteiten in het bedrijfsrestaurant gewezen. In de bedrijfsrestaurant zelf is in de Week van de Smaak allerlei informatie te vinden over lekker eten. Zo is het magazine Smaakmakend gratis verkrijgbaar in deelnemende bedrijfsrestaurants. In het september-nummer zijn recepten te vinden met seizoensgroenten, zoals de paddenstoel en de courgette. Ook is de Week van de Smaak – krant met daarin achtergrondinformatie over de Week breed verkrijgbaar. Provincie en Bionext hopen dat de Week zo’n succes is dat ook in de weken daarna biologische en streekproducten op het menu blijven staan.
Abonneren
Vacatures
Veel Brabantse gemeenten doen enthousiast mee aan Week van de Smaak
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'