EdeFairtrade en Puur-e bereiden duurzame, biologische 'Wereldmaaltijd'

Werkgroep EdeFairtrade organiseert op 1 oktober in samenwerking met pop-up restaurant Puur-e een zogenaamde 'Wereldmaaltijd'. Een wereldmaaltijd is een lekkere en voedzame groepsmaaltijd waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn gebruikt dan beschikbaar zijn bij een eerlijke voedselverdeling wereldwijd.

EdeFairtrade zet zich in voor een eerlijke(re) wereld. De verdeling van voedsel speelt daar een grote rol in. Honger in de wereld is geen gevolg van een tekort aan voedsel, maar van de ongelijke verdeling ervan.

Bij de wereldmaaltijd kun je zelf tijdens een gezellige lunch ervaren hoe elke wereldburger zou kunnen eten bij een eerlijke verdeling van voedsel. Voor de bereiding van de wereldmaaltijd wordt gebruik gemaakt van lokaal verbouwde, biologische en fairtrade ingrediënten. De maaltijd bestaat uit drie gangen, inclusief dranken (wijn, sap, koffie, thee).

Wie een karig maal verwacht zal zich verbazen over de grote hoeveelheid smakelijk voedsel die op tafel verschijnt. De Wereldmaaltijd laat zien dat er meer dan genoeg voedsel is voor iedereen.

De samenwerking met Puur-e ligt voor de hand, aangezien dit pop-up restaurant uitsluitend met duurzame, vooral lokale, ingrediënten voor zijn maaltijden werkt. De wereldmaaltijd wordt mede mogelijk gemaakt door de biologische eetwinkel Estafette en Koffie & Thee schenkerij Effe Anders.

De wereldmaaltijd vindt plaats tijdens EdeSmakelijk (Food4You festival) op 1 oktober, om 13:00 in het centrum van Ede.

Eet lekker mee! Aanmelden of meer informatie via info@edefairtrade.nl

Bron: EdeStad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.