Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vergt veel minder oppervlakte

Verticaal biologisch telen in Whittier Organic Food Center

In 'The Whittier Organic Food Center' in Los Angeles wordt biologisch geteeld. Dit op zich is niet bijzonder, ware het niet dat de kassen verticaal geïnstalleerd zijn. Het is hiermee een 'state-of-the-art' voedselproductiefaciliteit.

Biologische voedselcentra en gemeenschappelijke tuinen zijn erg populair in de VS. De biologische kassenteelt vereist echter veel ruimte en dit zorgt voor veel problemen. Zit maakt een zichzelf onderhoudende verticale kas erg bruikbaar. En bijkomend voordeel is dat door de hogere hoogte meer gebruik kan worden gemaakt van wind- en zonne-energie.



Het systeem bevat ook door de zwaartekracht gevoede hydrocultuur, huisvesting voor studenten en arbeiders, ruimte voor boerenmarkten en een voedselbank.

Dit alles is ontworpen door architect Daniel Toole. En hiermee won hij de vijfde jaarlijkse 'Cavin Family Traveling Fellowship'-award. Hij verwacht dat zijn ontwerp een 'katalysator zal zijn voor de nieuwe stedenbouw in het zuidwesten'.
Publicatiedatum: