Vergt veel minder oppervlakte

Verticaal biologisch telen in Whittier Organic Food Center

In 'The Whittier Organic Food Center' in Los Angeles wordt biologisch geteeld. Dit op zich is niet bijzonder, ware het niet dat de kassen verticaal geïnstalleerd zijn. Het is hiermee een 'state-of-the-art' voedselproductiefaciliteit.

Biologische voedselcentra en gemeenschappelijke tuinen zijn erg populair in de VS. De biologische kassenteelt vereist echter veel ruimte en dit zorgt voor veel problemen. Zit maakt een zichzelf onderhoudende verticale kas erg bruikbaar. En bijkomend voordeel is dat door de hogere hoogte meer gebruik kan worden gemaakt van wind- en zonne-energie.



Het systeem bevat ook door de zwaartekracht gevoede hydrocultuur, huisvesting voor studenten en arbeiders, ruimte voor boerenmarkten en een voedselbank.

Dit alles is ontworpen door architect Daniel Toole. En hiermee won hij de vijfde jaarlijkse 'Cavin Family Traveling Fellowship'-award. Hij verwacht dat zijn ontwerp een 'katalysator zal zijn voor de nieuwe stedenbouw in het zuidwesten'.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven