VS: Zonnepanelen voorzien bio-gewassen van schaduw

Kan de teelt van gewassen bevorderd worden door het gebruik van zonnepanelen? Op deze vraag wordt antwoord gegeven in het project 'Solar Double Cropping' in het Amerikaanse Pittsboro.

Dit is een gezamenlijk project van Miraverse Power and Light, Piedmont Biofuels, Southern Energy Management en Piedmont Biofarm. Er is voor 92.16 kilowatt aan zonnepanelen geïnstalleerd, hiermee wordt elektriciteit gegenereerd voor Piedmont Biofarm. Bijkomend voordeel is dat de zonnepanelen gewassen die goed gedijen in de schaduw deze hier ook meteen van voorzien. Het zonne-systeem van 2,7 meter hoog is speciaal ontworpen om de groei van gewassen die van schaduw houden aan te moedigen.De initiatiefnemers beschouwen hun project als de eerste in zijn soort. "Het is voor het eerst dat het effect van zonne-energie op biologische teelt bekeken wordt", zegt Lyle Estill van Piedmont Biofuels. "Het is schone energie, waarmee we nog duurzamer voedsel produceren."

De 288 panelen worden geïnstalleerd door Southern Energy Management (SEM). "We waarderen dit project enorm, omdat het uitdaagt tot nadenken over het gebruik van onze landbouwgrond", zegt mede-oprichtster Maria Kingery. Het terrein zal 21 oktober officieel geopend worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven