1 oktober open dag

Kom de herfst proeven bij De Grote Verleiding

Op zaterdag 1 oktober van 11:00 uur tot 16:00 uur kunt u bij De Grote Verleiding aan de Hogenakkerweg 25 in Kruiningen genieten van al het moois en lekkers wat de herfst te bieden heeft. Groenten en fruit van het seizoen, vegetarisch vlees, heerlijke kazen, Slow food uit Zeeland en nog veel meer. De dag staat bol van de activiteiten. Van kookworkshops met chefkok DP Arkenbout tot het maken van herfsttafels. Natuurlijk is er voor kinderen ook weer van alles te doen.

Held van de Smaak

De open dag staat helemaal in het teken van de smaak. De herfst is bij uitstek het seizoen van de volle warme smaken en kleuren, maar de open dag van De Grote Verleiding zet genieten nog extra in het zonnetje. De dag is het startsein van de Week van de Smaak. Eén van de standhouders op de open dag is biologisch-dynamisch landbouwbedrijf Loverendale uit Oostkapelle. Tim Moerman, de kaasmaker van Loverendale, is de Zeeuwse Held van de Smaak. Tim verdiende de Zeeuwse smaaktrofee met zijn overheerlijke kazen. Vanzelfsprekend kunt u proeven van deze kazen. Overigens is Tim op 1 oktober in Groningen in de race om Held van de Smaak van Nederland te worden.

Vegetarische slager

Proeven kan ook bij de Vegetarische Slager. De wat…? De Vegetarische Slager! Het lijkt onmogelijk, maar kom ontdekken dat het kan. De heerlijkste 'vleesjes' gemaakt van… lupines. Volgens Anneke van Hootegem van De Grote Verleiding is het vlees van de Vegetarische Slager heerlijk. "De bite is perfect en de smaak is verrukkelijk. Het is zeker geen straf om dit op je bord te krijgen." Op de open dag zijn de producten van de vegetarische slagerij te koop. Zodra De Grote Verleiding diepvriesproducten gaat verkopen is het hele biologische assortiment van de vegetarische slager ook bij De Grote Verleiding te krijgen. Het is dan het tweede verkooppunt van de Vegetarische Slager in Zeeland en verre omtrek.

Korte kookworkshops

De hele dag door zijn er ook korte kookworkshops. De workshops worden gegeven door chefkok DP Arkenbout. DP verzorgt wereldwijd kookworkshops waarbij hij slow food onder de aandacht brengt. Zaterdag 1 oktober gaat hij ook aan de slag met het vegetarische vlees van de Vegetarische Slager. De workshops duren een half uurtje. Inschrijven is niet nodig. En natuurlijk kunt u de resultaten van de workshops direct proeven!

Smullen

Er zijn op de open dag nog veel meer proeverijtjes om van te smullen. De Vlaamse kaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent laat u proeven van hun biologische koeien- en geitenkazen.

Op de bloemendijken in de Zak van Zuid-Beveland grazen de schapen die hun melk geven voor de kazen van De Schapenboerderij.

Kids

Voor kinderen is er ook van alles te beleven op de open dag. Vanzelfsprekend kunnen ze ook proeven en genieten van de lekkere hapjes. Daarnaast kunnen ze aan de slag om een mooie herfsttafel te versieren. Wij zorgen voor de bladeren, bollen, lichtjes, takjes, noten, vruchten en nog veel meer. Kom jij er een gezellige boel van maken?


Bezorgbusje van De Grote Verleiding

Uitgebreid

Wie al eerder een open dag van De Grote Verleiding bezocht – dit is de vijfde open dag sinds 2006 - zal de metamorfose van de winkel opmerken. De webwinkel en de koelcel zijn twee keer zo groot geworden. En de grote schuur van boerderij 't Meulwater is helemaal voorzien van zonnepanelen zodat De Grote Verleiding volledig op zonne-energie draait! Hoe bedoel je biologisch.

De Grote Verleiding

De Grote Verleiding is een biologische supermarkt op internet www.degroteverleiding.be. De supermarkt is gevestigd op boerderij Meulwater aan de Hogenakkerweg 25 in Kruiningen. Veel van de producten gaan dan ook recht van het land naar de klant. Alle producten zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit de directe omgeving. De boodschappen worden thuis bezorgd in Zeeland, West-Brabant, Antwerpen en omstreken en de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen. Meer info: klantenservice@DeGroteVerleiding.be of telefoon 0113 320021.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.