Derde editie Blokweermarkt: 2 oktober in Blokker

Regionale biologische en duurzame markt De Blokweermarkt is de regionale markt van West Friesland die geheel in het teken staat van biologische en duurzame streekproducten en diensten. Een èchte proeftuin waar consumenten kennis kunnen maken met noviteiten en kwaliteiten die elders niet onder één ‘dak’ te vinden zijn. Biologische boerderijwinkels, winkels en bedrijven presenteren zich en tonen de uiteenlopende producten die ze leveren en/of produceren.In een gezellige ambiance worden bezoekers enthousiast gemaakt om meer gebruik te maken van biologische en duurzame alternatieven voor diverse producten. Uiteraard staat de markt ook in het teken van bewustwording van de druk die niet-duurzame producten op de wereldvoedselvoorziening legt. En, er is aandacht voor de uitputting van natuurlijke bronnen, veroorzaakt door de huidige intensieve wijzen van voedsel verbouwen. Alweer de derde editie. De Blokweermarkt vond in september 2010 voor de eerste keer plaats. Na deze succesvolle aftrap, werd ook de tweede editie, afgelopen mei, een groot succes. Nu, in de nazomer van 2011 kan iedereen met interesse in biologische en duurzame producten wederom bij het MAK terecht. Ook deze keer is het aanbod aan standhouders, producten en diensten heel gevarieerd en uiteenlopend, waaronder enkele geheel nieuwe deelnemers!

Wat kunt u verwachten op de Blokweermarkt? Biologische telers presenteren zich met (h)eerlijke biologische producten zoals groente, fruit, noten, olijven, kruiden en kaas. Andere standhouders doen dit met (spelt)brood en meel. Verder zijn er kraampjes met natuurgeneesmiddelen voor mens en dier, wijn, jam, artisjokken, honing, plantgoed en zelfs kleding! En alles duurzaam en biologisch. En natuurlijk zullen standhouders de bezoekers interessante aanbiedingen doen en beantwoorden ze graag alle vragen over hun biologische en duurzame producten of productiewijzen.

Ook organisaties en instellingen die duurzaamheid en biologische productie een warm hart toedragen zijn op de Blokweermarkt van de partij. Kortom: een grote variatie aan producten en stands. Informatief, gezond en interessant.

Maar... er is nog meer. Tijdens de markt worden er lezingen gehouden met het thema biologisch hoe en wat? Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Terwijl ouders proeven van producten, hun duurzame/ biologische bood-schappenmand vullen of zich laten informeren over aanlegmogelijkheden van duurzame energie voor woning of tuin, zijn er bij MAK Blokweer voor de kinderen diverse activiteiten. Grotere kinderen kunnen terecht in de natuurspeelplaats in het natuurpark Blokweer. Kleine kinderen kunnen hun gezicht laten schminken of zich vermaken in de kijkboerderij, waar alle boerderijdieren gek zijn op aandacht.

De Blokweermarkt is leuk en interessant voor het hele gezin, want ieder gezinslid kan zich vermaken. In het MAK bezoekerscentrum zijn koffie, thee en diverse lekkernijen verkrijgbaar.Adres, bereikbaarheid en openingstijden

De Blokweermarkt vindt plaats op zondag 2 oktober 2011 tussen 11:00 en 17:00 uur op het terrein van MAK Blokweer. Het adres is Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Het MAK is eenvoudig te bereiken vanaf de N506, de weg Hoorn-Enkhuizen. Bezoekers nemen afslag 'Nieuwe Steen/ Zwaag', de Oostergouw op. Daarna meteen de eerste weg rechts, de IJsselweg op. Vanaf hier staan er routebordjes. De toegang tot de markt is volledig gratis. Honden zijn niet toegestaan. Parkeren bij MAK Blokweer zelf is helaas niet mogelijk Auto's kunnen geparkeerd worden op de parkeerterreinen van de Deen en Aldi, aan de Westerblokker. Vanaf hier is het ongeveer vijf minuten lopen naar het MAK. Het dichtsbijzijnde NS Station is Kersenboogerd. In slechts een kleine tien minuten is het MAK vanaf dit station te bereiken. Uiteraard is er bij het MAK volop ruimte voor het parkeren van fietsen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven