
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Schouten Europe B.V. ontwikkelt biologische vleesvervangers
De Groenteschijf
Schouten Europe B.V. heeft al twintig jaar ervaring met het ontwikkelen, produceren en vermarkten van vleesvervangers. Sinds 2002 heeft men een eigen merk voor de consumentenmarkt, dit merk is GoodBite. Door de jaren heen heeft men een ruim assortiment aan producten ontwikkeld. De producten zijn onder andere samengesteld uit eiwitten die afkomstig zijn van soja, tarwe en erwten. Het GoodBite assortiment bestaat uit: burgers, worsten, schnitzels (gevuld), snacks, roerbakproducten, BBQ/Grill producten, tofu, ingrediënten en broodbeleg. Nu zet het bedrijf dus ook in op biologische vleesvervangers.
De Hamburger
De vraag naar biologische voedingsmiddelen in het algemeen neemt steeds meer toe. Aangezien ook de categorie vleesvervangers groeit, is het logisch dat ook in dit segment biologische varianten worden aangeboden.
Schouten Europe B.V. is geen grote organisatie maar daardoor erg flexibel. "Wij kunnen de smaak en samenstelling van onze producten snel aanpassen aan klantbehoeften maar ook aan culturele verschillen. Het ontwikkelen van biologische varianten is voor ons een logische stap om de diversiteit van ons assortiment extra te benadrukken en te beantwoorden aan de groeiende vraag uit de markt", aldus Mark van Noorloos van Schouten Europe B.V.
De Balletjes
Voor meer informatie over de biologische producten van Schouten Europe B.V.:
Schouten Europe B.V.
Burgstraat 12
4283 GG Giessen
0183446390
info@goodbite.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij