Het afgelopen jaar heeft Schouten Europe B.V., uit het Brabantse Giessen, biologische vleesvervangers toegevoegd aan haar assortiment. Naast twee Tofu producten (Blok en Pittig gekruide reepjes) heeft men ook biologische varianten gemaakt van een drietal hardlopers uit het reguliere vleesvervangers assortiment: Groenteschijf, Hamburger en Balletjes.
De Groenteschijf
Schouten Europe B.V. heeft al twintig jaar ervaring met het ontwikkelen, produceren en vermarkten van vleesvervangers. Sinds 2002 heeft men een eigen merk voor de consumentenmarkt, dit merk is GoodBite. Door de jaren heen heeft men een ruim assortiment aan producten ontwikkeld. De producten zijn onder andere samengesteld uit eiwitten die afkomstig zijn van soja, tarwe en erwten. Het GoodBite assortiment bestaat uit: burgers, worsten, schnitzels (gevuld), snacks, roerbakproducten, BBQ/Grill producten, tofu, ingrediƫnten en broodbeleg. Nu zet het bedrijf dus ook in op biologische vleesvervangers.
De Hamburger
De vraag naar biologische voedingsmiddelen in het algemeen neemt steeds meer toe. Aangezien ook de categorie vleesvervangers groeit, is het logisch dat ook in dit segment biologische varianten worden aangeboden.
Schouten Europe B.V. is geen grote organisatie maar daardoor erg flexibel. "Wij kunnen de smaak en samenstelling van onze producten snel aanpassen aan klantbehoeften maar ook aan culturele verschillen. Het ontwikkelen van biologische varianten is voor ons een logische stap om de diversiteit van ons assortiment extra te benadrukken en te beantwoorden aan de groeiende vraag uit de markt", aldus Mark van Noorloos van Schouten Europe B.V.
De Balletjes
Voor meer informatie over de biologische producten van Schouten Europe B.V.:
Schouten Europe B.V.
Burgstraat 12
4283 GG Giessen
0183446390
info@goodbite.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees