Tholen - De Mooie Maaltijd in Brabant heeft dit jaar een recordaantal deelnemers tijdens de Week van de Smaak. Meer en meer ziekenhuizen en zorginstellingen koken mooie maaltijden met ingrediënten van biologische oorsprong of uit de streek. Dit jaar gebeurt dit in ruim 200 locaties.
"Het is mooi om te zien dat hier steeds meer animo voor komt", vertelt projectleider Phyllis den Brok. "We hoopten op rond de 100 inschrijvingen, dit is dus ruimschoots overtroffen. Tussen 1 en 8 oktober zullen er tenminste 45.000 maaltijdmomenten zijn." Dit maakt Phyllis op uit het aantal placemats dat besteld is. Hiermee kunnen de deelnemende zorginstellingen hun activiteiten ondersteunen.
Ze geeft aan dat het belangrijk is dat de maaltijden goed aansluiten bij de vraag van de patiënten. De maaltijden worden overigens niet alleen voor patiënten, cliënten en bewoners van de instellingen bereid. Ook in de kantines kan een groot deel van het personeel aanschuiven voor een Mooie Maaltijd.
De placemat
De prijs is en blijft volgens haar een factor als het gaat om biologisch. "Belangrijk is om slim in te kopen." Phyllis vertelt dat tijdens de Week van de Smaak bij de zorginstellingen de nadruk wat meer op biologisch ligt. "Bio komt tijdens deze week meer naar boven. De instellingen zijn bereid om wat extra's te doen."
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- Zijn biologische producten gezonder?
- Ministerie staat niet-biologische grondstoffen in biologisch veevoer tijdelijk toe: net op tijd
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
"Tenminste 45.000 maaltijdmomenten"
Recordaantal Mooie Maaltijden in Brabantse zorginstellingen
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien
- 2022-02-02 13 nieuwe Green Key locaties in Vlaanderen
- 2022-01-26 "De heropening van de horeca zal problemen opleveren in verkrijgbaarheid producten"
- 2022-01-19 Le Pain Quotidien breidt verder uit in Nederland
- 2022-01-14 "Gevolgen horecasluiting zijn nu groter dan bij de eerste golf"