
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
"Tenminste 45.000 maaltijdmomenten"
Recordaantal Mooie Maaltijden in Brabantse zorginstellingen
"Het is mooi om te zien dat hier steeds meer animo voor komt", vertelt projectleider Phyllis den Brok. "We hoopten op rond de 100 inschrijvingen, dit is dus ruimschoots overtroffen. Tussen 1 en 8 oktober zullen er tenminste 45.000 maaltijdmomenten zijn." Dit maakt Phyllis op uit het aantal placemats dat besteld is. Hiermee kunnen de deelnemende zorginstellingen hun activiteiten ondersteunen.
Ze geeft aan dat het belangrijk is dat de maaltijden goed aansluiten bij de vraag van de patiënten. De maaltijden worden overigens niet alleen voor patiënten, cliënten en bewoners van de instellingen bereid. Ook in de kantines kan een groot deel van het personeel aanschuiven voor een Mooie Maaltijd.
De placemat
De prijs is en blijft volgens haar een factor als het gaat om biologisch. "Belangrijk is om slim in te kopen." Phyllis vertelt dat tijdens de Week van de Smaak bij de zorginstellingen de nadruk wat meer op biologisch ligt. "Bio komt tijdens deze week meer naar boven. De instellingen zijn bereid om wat extra's te doen."
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport