"Tenminste 45.000 maaltijdmomenten"

Recordaantal Mooie Maaltijden in Brabantse zorginstellingen

Tholen - De Mooie Maaltijd in Brabant heeft dit jaar een recordaantal deelnemers tijdens de Week van de Smaak. Meer en meer ziekenhuizen en zorginstellingen koken mooie maaltijden met ingrediënten van biologische oorsprong of uit de streek. Dit jaar gebeurt dit in ruim 200 locaties.

"Het is mooi om te zien dat hier steeds meer animo voor komt", vertelt projectleider Phyllis den Brok. "We hoopten op rond de 100 inschrijvingen, dit is dus ruimschoots overtroffen. Tussen 1 en 8 oktober zullen er tenminste 45.000 maaltijdmomenten zijn." Dit maakt Phyllis op uit het aantal placemats dat besteld is. Hiermee kunnen de deelnemende zorginstellingen hun activiteiten ondersteunen.

Ze geeft aan dat het belangrijk is dat de maaltijden goed aansluiten bij de vraag van de patiënten. De maaltijden worden overigens niet alleen voor patiënten, cliënten en bewoners van de instellingen bereid. Ook in de kantines kan een groot deel van het personeel aanschuiven voor een Mooie Maaltijd.


De placemat

De prijs is en blijft volgens haar een factor als het gaat om biologisch. "Belangrijk is om slim in te kopen." Phyllis vertelt dat tijdens de Week van de Smaak bij de zorginstellingen de nadruk wat meer op biologisch ligt. "Bio komt tijdens deze week meer naar boven. De instellingen zijn bereid om wat extra's te doen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.