"Kans om hun kazen aan groot publiek te tonen"

Hollandse bio-kazen in workshop tijdens Slow Food Cheese in Piëmonte

Tholen - Van 16 tot en met 19 september was het stadje Bra in Piëmonte volledig ondergedompeld in kaas. Niet letterlijk natuurlijk. Vorige week vond het tweejaarlijkse Cheese-evenement plaats, georganiseerd door Slow Food. "Lekker, puur en eerlijk staat hierbij voorop", vertelt Barbara Hart van technologisch en gastronomisch adviesbureau Barlactica. Dit keer konden bezoekers ook biologische kazen uit Nederland proeven."Het was ontzettend leuk, Cheese is echt een heel groot evenement. Op pleinen door de hele stad waren kaasmarkten te vinden." Hier kwamen veel vakmensen op af, evenals handelaren en consumenten. Naast de markten vinden er tijdens Cheese 2011 ook allerlei lezingen en smaakworkshops plaats. En dit bracht Barbara op een idee.


Zeer divers aanbod aan kazen

Ze besloot na een eerder bezoek aan het evenement om een smaakworkshop met Nederlandse kazen te organiseren. "Het leek me ontzettend leuk om zelf eens mee te doen", zegt de zuiveltechnologe. Bij de workshop zijn ook diverse biologische kazen betrokken. "Ik wilde bijzondere kaas laten proeven en had al veel contacten in de biologische branche. Op deze manier kregen deze bedrijven de kans om hun bio-kazen aan een groot publiek te tonen."

Hierbij ging het om de biologisch-dynamische kazen van De Hondspol uit Driebergen en de bio-geitenkazen van De Kruidenwei uit Nooitgedacht. "De Hondspol is een biologische zorgboerderij, dat geeft het product toch iets extra's." De biologische wijnen die bij de kaas geserveerd werden, waren afkomstig van bio-zorgboerderijen uit Catalonië en Chianti. "De organisatie was heel enthousiast over de workshop. Ze spraken over een topcombinatie, in de keuze van de kaas en wijn."


In het midden (blauw shirt) Barbara

Barbara vertelt dat Ayla Groenveld van De Kruidenwei zelf ook bij de workshop aanwezig was. "Zij kon dus zelf meer over de achtergrond van de kaas uitleggen. Dit werd erg gewaardeerd. Sowieso heb ik erg enthousiaste reacties gekregen." De kaasmaakster heeft ook de kans gekregen om veel andere kaasmakers te ontmoeten.

Voor meer informatie: www.barlactica.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven