Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch kopen: chef-kok erbij!

Wie dit najaar biologische producten koopt, haalt niet alleen smakelijk en gezond eten in huis, maar maakt ook kans op een heuse chef-kok erbij. Chef-kok Eric van Veluwen verzorgt voor 25 gelukkige inzenders een compleet diner aan huis, waarbij buren, vrienden of familieleden kunnen aanschuiven.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de prijzen moeten tien biologische producten gekocht worden met het nieuwe Europese Bio-keurmerk. Dit keurmerk voor biologische voeding wordt in heel Europa ingevoerd en vervangt op den duur allerlei nationale keurmerken, zoals het Nederlandse Eko-keurmerk.


Veel consumenten zijn nog niet vertrouwd met het nieuwe keurmerk. Met deze spaaractie proberen de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw en ketenorganisatie Bionext snel de bekendheid voor het keurmerk op peil te brengen.

De diners worden verzorgd door de bekende chef-kok Eric van Veluwen, gepassioneerd ambassadeur voor biologische voeding. Van Veluwen: "Ik doe de boodschappen en bereid daarmee in de keuken van de winnaars een fantastisch diner. Vier gangen, met amuses, bijpassende wijnen en sapjes naar keuze. Tussendoor vertel ik de gasten wat er allemaal op tafel komt, waar de ingrediƫnten vandaan komen en waarom ik zo graag met biologische kwaliteitsproducten werk." Voor glazen, borden en de vaat wordt gezorgd. Er mogen tien personen aanschuiven!



Biokopers en -spaarders mogen zoveel kaarten insturen als zij willen. Op de website www.proefdeaandacht.nl is de spaarkaart te vinden met uitleg erbij. Producten met het nieuwe keurmerk zijn te vinden in de supermarkt, speciaalzaken, het bedrijfsrestaurant en zelfs bij de boer. Behalve de diners thuis zijn er wekelijks ook nog andere prijzen te winnen, zoals overnachtingen, dinerbonnen, diners bij de boer en zelfs een hele biologisch kaas. De actie duurt tot half november 2011.
Publicatiedatum: