Houdt pleidooi voor bio-landbouw in 'Food Crash'

"Felix zu Löwenstein: "Huidige landbouw heeft geen toekomst"

Wereldwijd zijn velen van mening dat biologische landbouw alleen voor rijke landen geschikt is. En dat de armen hier niet mee gevoed kunnen worden. Een vooroordeel, volgens Felix zu Löwenstein, die aan het roer staat van het 'Felix zu Löwenstein'. Hij weerlegt dit alles in een 320 pagina's tellend boek dat voor 19,99 euro verkrijgbaar is. De naam ervan is 'Food Crash'.

Hij is van mening dat juist de geïndustrialiseerde landbouw verouderd is, en dat de wereld dit zich juist in de toekomst niet langer zal kunnen veroorloven. "Het leidt tot lange-termijn landdegradatie. En het is een bedreiging voor de biodiversiteit."

Ook in ontwikkelingslanden kan biologische landbouw volgens hem renderen. Dit maakt hij duidelijk met voorbeelden uit verschillende ontwikkelingslanden. In de Filippijnen zijn meer dan een miljoen rijstboeren aangesloten bij de Masipag-organisatie. Deze organisatie stimuleert samen met universitaire onderzoekers de productie van oude rijstvariëteiten.

Hij gaat ook in op de bewering dat biologische landbouw niet in staat zou zijn om de wereld te voeden. Zu Löwenstein betreurt het feit dat in Europa en Noord-Amerika ongeveer 50 procent van het voedsel als afval beschouwd wordt of in diervoeding verwerkt wordt.

De huidige Westerse levensstijl heeft volgens hem dus geen toekomst. Miljoenen hectaren aan landbouwgrond in de Derde Wereld wordt uitsluitend gebruikt voor diervoeder. "Als iedereen op de wereld zo veel vlees als wij zouden eten, zou er een tweede aarde nodig zijn."

'Food Crash' is volgens Deutschlandradio een indrukwekkend en overtuigend pleidooi voor biologische landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.